Tăriceanu, revoltat după declaraţiile unui secretar de stat în Ministerul Educaţiei. „E doar o altă dovadă a incompetenţei Guvernului”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a criticat-o pe Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, după ce a afirmatcă "un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații ar fi putut să ia 5 - 6" la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională. Fostul premier susţine că această declaraţie reprezintă "recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc".

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 19:42
Tăriceanu, revoltat după declaraţiile unui secretar de stat în Ministerul Educaţiei. „E doar o altă dovadă a incompetenţei Guvernului”

„Asta să fie „România educată” a dlui Iohannis?

Declarația unui oficial al guvernului Orban care spune că la Evaluarea Națională din acest an un elev ar fi putut lua, fără meditații, nota de 5-6 este recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc.

Adică guvernanții admit cu seninătate și fără nici un fel de jenă că în doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa din sistemul de educație publică. Declarația lor cinică vine în continuarea disprețului pe care îl afișează față de toți cei care nu sunt votanții lor, fie că sunt pensionari sau că sunt copii.

Oare oficialii guvernamentali vor să le transmită părinților că copii lor care sunt elevi nu au nici o șansă în viață dacă nu iau meditații? Că mersul la școală a devenit ceva decorativ care trebuie doar bifat?

Declarația de ieri este doar o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban sau “Guvernul Sfântu’ Așteaptă” cum îi spun cei care speră să mai facă ceva.

Dacă atât poate face actualul guvern, cea mai bună și mai rapidă soluție este să-și de rapid demisia, în speranța că vom găsi niște oameni cu scaun la cap care să pregătească și relansarea economică, și Bacalaureatul, și anul școlar care urmează”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Reacţia liderului ALDE vine după ce secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Luminiţa Barcari, a declarat că subiectele pe care absolvenţii clasei a VIII-a le-au avut de rezolvat la proba de matematică de la Evaluarea Naţională au fost „normale”, iar „un copil care învață la școală ar fi putut să ia 5 – 6”.

Rezultate EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „Un copil care învaţă la şcoală ar fi putut să ia 5-6”