Tăriceanu: SUSPENDAREA lui Băsescu poate surveni oricând, dar eu voi refuza să fiu preşedinte interimar

Preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a declarat că nu intenţionează să iniţieze o acţiune de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în acest moment, dar că ea poate surveni oricând dacă şeful statului continuă să nu respecte Constituţia.

22 aug. 2014, 09:39
Tăriceanu: SUSPENDAREA lui Băsescu poate surveni oricând, dar eu voi refuza să fiu preşedinte interimar

În viziunea lui Tăriceanu, preşedintele se implică în campania electorală, fapt nepermis de Constituţie.

„Îl avertizez pe Băsescu că poate fi suspendat oricând. Nici un preşedinte nu a cutezat să facă aşa ceva, nu e prima dată când încalcă grav prevederile Constituţiei. Cred că trebuie să înţelegem cu toţii că respectarea Constituţiei e valabilă şi pe perioada campaniei. Toată clasa politică trebuie să ia act, am convingerea că nu sutn izolat. Nu e vorba de iniţierea unei acţiuni de suspendare, dar preşedintele trebuie avertizat că acţiunile sale pot conduce la suspendare. Bine, nu mai este timp de demitere, dar suspendarea are loc chiar şi în ultima zi de mandat”, a declarat preşedintele Senatului.

Ponta, despre a treia suspendare a lui Băsescu: Avem obligaţia de a aplica prevederile constituţionale

De asemenea, el a declarat că nu va accepta să devină preşedinte interimar în cazul în care Traian Băsescu va fi suspendat, întrucât el candidează pentru funcţia de preşedinte, la alegerile din toamnă.

Tăriceanu îl ameninţă cu suspendarea pe Traian Băsescu

„Fiind candidat, voi refuza să preiau prerogativele de preşedinte, acestea putând fi preluate de şeful Camerei Deputaţilor (n. red. – Valeriu Zgonea), pentru a nu introduce o distorsiune în campanie. Teama de instabilitate nu e o scuză pentru a nu pune în aplicare Constituţia. Nu vreau să se creadă că acest avertisment public pe care-l fac, prin suspendarea preşedintelui, ar surveni întrucât vreau să ajung eu preşedinte interimar. De aceea, nu voi prelua aceste atribuţii în cazul în care preşedintele va fi suspendat”, mai spus fostul premier.