Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa ca pondere a ajutoarelor pentru relansarea economiei. „E o brambureală”

Călin Popescu Tăriceanu a criticat, joi, la România TV, Guvernul PNL pe motiv că anunţă "cu întârziere" măsurile de relaxare decise în contextul pandemiei de coronavirus. Liderul ALDE a afirmat că România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre ponderea ajutoarelor pentru relansarea economiei.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 20:00
Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa ca pondere a ajutoarelor pentru relansarea economiei. „E o brambureală”

„Guvernul anunţă cu foarte mare întârziere, şi Iohannis, măsurile, cu trei zile înainte. Lumea trebuie să se pregătească. Măsurile anunţate pentru redeschiderea teraselor – nu există nicio regulă, cum vor funcţiona? Oamenii aceia vor să ştie – ce facem? 

Probabil că oamenii care lucrează în industrie şi-au fixat ei înşişi nişte reguli, dar regulile astea ar trebui să fie, până la urmă, sub forma unei chestii oficiale, care să devină norma de bază pe care să o aplice toţi, nu unul mai mult, altul mai puţin. (…) Pe mine asta mă deranjează, că este o brambureală totală, în continuare, şi în economie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în cadrul emisiunii „Punctul culminant” de la România TV.

Liderul ALDE a afirmat că Guvernul condus de Ludovic Orban nu a prezentat un plan de măsuri pentru relansarea economiei naţionale, în aşa fel încât să crească veniturile la buget pentur a acoperi inclusiv sumele necesare creşterii pensiilor.

„Eu nu văd niciun fel de gândire, eu i-aş spune liberală, proeconomică (…), cum fac să cresc economia, cum fac să aduc oamenii la muncă, pentru că am văzut că deficitul bugetar pe patru luni este aproape 2,5%, foarte mult. Dar nu văd nimic”, a precizat fostul premier.

Tăriceanu a susţinut că statul nu sprijină suficient mediul de afaceri. Preşedintele ALDE a menţionat că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte ponderea ajutoarelor acordate sectorului economic.

„În străinătate se cheltuiesc cam 20% din PIB, bani pe care-i injectează în economie, ca să reînvie economia. Noi suntem pe ultimul loc în Europa în privinţa ponderii ajutoarelor pe care statul le dă sectorului economic, pentru a se retrezi la viaţă”, a punctat Tăriceanu.

Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii” DOCUMENT