Tăriceanu: „Vom modifica OUG privind rectificarea bugetară. Prevede majorarea pensiilor cu 14%, nu cu 40%, aşa cum spune legea”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că OUG privind rectificarea bugetară va fi modificată fiindcă prevede majorarea pensiilor cu doar 14%, nu cu 40%, aşa cum spune legea.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 16:05
Tăriceanu: „Vom modifica OUG privind rectificarea bugetară. Prevede majorarea pensiilor cu 14%, nu cu 40%, aşa cum spune legea”

„Vom modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor și nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete și tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină!”, a transmis Tăriceanu.

Şeful ALDE îi acuză pe preşedinte şi pe premier că atunci când vine vorba de majorarea pensiilor sau a alocaţiilor, brusc nu mai sunt bani.

„Domnilor Iohannis și Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici și pentru alocații pentru copiii țării, brusc, țara este în pericol de faliment??? Reveniți cu picioarele pe pământ pentru că și dacă ați scăpat de votul din Parlament riscați să nu scăpați de furia poporului pe gâtul căruia țineți apăsat piciorul!”, a mai scris Tăriceanu pe pagina de Facebook.