Ţările din Europa care redeschid turismul. Care sunt condiţiile de intrare în aceste ţări

Spania, Franța şi Grecia relaxează restricţiile pentru turiştii străini. Iată în ce condiţii poţi călători în aceste ţări.

07 iun. 2021, 13:41
Ţările din Europa care redeschid turismul. Care sunt condiţiile de intrare în aceste ţări

Ţările din Europa care redeschid turismul sunt Spania, Franţa, Grecia, dar şi Slovenia, Irlanda şi insula Phuket din Thailanda.

Spania redeschide turismul începând din 7 iunie pentru cetățenii comunitari vaccinați, care prezintă dovada că au trecut prin boală sau care prezintă un test cu rezultat negativ. Autoritățile de la Madrid au decis să primească turiști străini, fie vaccinați cu schema completă, în cazul celor din afara UE, fie cu test PCR sau test rapid de antigen, cu rezultat negativ sau cu dovada că s-au vindecat de Covid-19.

Condiţii de călătorie în Spania

Certificatele trebuie traduse în limba spaniolă. De asemenea, trebuie completat formularul online prin aplicatia Spain Travel Health, iar copiii sub șase ani nu trebuie să prezinte niciun tip de document.

Citeste si „Frăția Sângelui lui Hristos”, grupare cu origini în Evul Mediu, a dăinuit până în zilele noastre. Care este misiunea ei

Cât despre croazierele internaţionale, cursele vor trebui să respecte mai multe cerințe sanitare, precum o limită de 75% la sută și o perioadă de carantină obligatorie pentru echipaj, înainte de ieșirea în larg. MSC Cruises este prima companie care își reia operațiunile în Spania și oferă deja călătorii cu vasul Grandiosa, cu îmbarcare de la Barcelona, din 26 iunie, iar din 30 iulie vor pleca vapoare și de la Valencia.

Vasul Orchestra a deschis sezonul croazierelor la Veneția, iar Costa Cruises, o altă mare companie, revine din 5 iulie, tot la Barcelona și la Palma de Mallorca. CroisiEurope îşi reia croazierele din 20 iunie.

Condiţii de călătorie în Franţa şi Grecia

Printre ţările din Europa care redeschid turismul se numără şi Franţa şi Grecia.

Franța redeschide turismul din 9 iunie şi a lansat o listă de tip semafor cu țările din care sunt primiți turiști. Tot din această dată se deschid și restaurantele în interior, iar ora lockdownului se schimbă la 11. La intrarea în ţară, persoanele nevaccinate vor trebui să facă test PCR.

Grecia primește turiști de trei săptămâni, iar până la finalul lunii iunie, autorităţile vor să declare 80 de insule zone libere de Covid.

Citeste si Case vândute cu un euro în Italia. Ce sunt obligaţi să facă cei care le cumpără

Și Slovenia a redeschis turismul, asemeni Franţei, pe baza unei liste semafor, iar hotelurile din Irlanda își primesc din nou clienți, însă turișii străini din UE, Marea Britanie și SUA vor putea fi putea intra doar din 19 iulie.

Abu Dabhi scapă de carantina obligatorie la 1 iulie, și tot de la 1 iulie insula Phuket din Tailanda se redeschide turismului.