Țările înăspresc măsurile de securitatea. Încă o țară reintroduce controlul la frontieră

Românii care vor să viziteze sau să tranziteze acestă țară trebuie să știe faptul că este absolut necesar aibă la ei un act de identitate valabil, deoarece a fost reintrodus controlul la frontieră.

14 nov. 2023, 08:47
Țările înăspresc măsurile de securitatea. Încă o țară reintroduce controlul la frontieră
Țările înăspresc măsurile de securitatea. Încă o țară reintroduce controlul la frontieră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce la cunoștința cetățenilor români care au în plan să tranziteze sau să viziteze Regatul Suediei că autoritățile locale au decis reintroducerea controlului la frontiera de stat. Această măsură va fi în vigoare până la data de 11 mai 2024.

Citește și: Războiul din Orientul Mijlociu! Punctul de frontieră Rafah dintre Fâșia Gaza și Egipt a fost deschis. MAE a făcut anunțul mult așteptat de românii blocați

În acest context, se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe întreaga durată a călătoriei către și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil, precum pașaport sau carte de identitate.

De asemenea, cetățenii români au posibilitatea de a solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

În cazul unor situații dificile, speciale sau cu caracter de urgență, cetățenii români pot apela și numărul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii români care călătoresc în străinătate să consulte paginile de internet stockholm.mae.ro, consular-protection.ec.europa.eu, www.mae.ro și să utilizeze aplicația „Călătorește în siguranță”, care furnizează informații și sfaturi de călătorie.

Se remarcă faptul că în ultima perioadă mai multe țări europene au anunțat reintroducerea controalelor la frontiere.

Citește și: Noi echipamente performante de supraveghere, donate de BAT România, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române