Tartă de piersici, desertul aromat de vară pe care e musai să-l încerci. Reţeta pas cu pas

Tarta de piersici este desertul ideal pentru o zi călduroasă de vară. Se face foarte uşor, iar gustul este senzaţional. Vă prezentăm reţeta pas cu pas. Este musai să o încercaţi.

15 iul. 2022, 20:51
Tartă de piersici, desertul aromat de vară pe care e musai să-l încerci. Reţeta pas cu pas

Tartă de piersici. Astăzi vă prezentăm o reţetă de prăjitură de sezon foarte uşor de făcut. Este uşor de preparat iar cei dragi vor fi fascinanţi.

Tartă de piersici. Desertul pe care trebuie să-l faci vara asta

Citeşte şi Prăjitură cu pepene roşu. Desertul fabulos de care te vei îndrăgosti vara asta. Reţeta pas cu pas

Pentru prepararea tartei vei avea nevoie de următoarele ingrediente: piersici, 150 de grame de făină, 75 de grame de zahăr pudră, 90 de grame de unt, două gălbenușuri, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, un praf de sare, 300 de grame de gem de piersici.

Mod de preparare 

În primul rând, începem să preparăm aluatul. Presărăm făina pe blatul de lucru şi facem o gaură în centru, după care adăugăm două gălbenuşuri de ou şi zahărul pudră. Nu uitaţi să puneţi şi un praf se sare, iar pentru aromă se adaugă coaja de lămâie rasă. La final, adăugăm untul tăiat cubuleţe şi începem să frământăm aluatul, potrivit stiridiaspora.ro. 

Se aplatizează ușor, se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După care, se ia aluatul şi cu ajutorul unui făcăleţ se întinde şi se pune într-o formă de tartă. După ce am pus aluatul în formă, se înţeapă cu ajutorul unei furculiţe, apoi adăugăm un strat de gem de piersici.

Fuctele se spală, după care le tăiem feliuţe subţirele şi le aşezăm peste gem. Introducem tarta la cuptor timp de 40-45 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Citeşte şi Reţetă prăjitură rapidă fără coacere. Nu îngraşă şi se face în cinci minute