Tată şi fiu, împuşcaţi în masacrul de la Bucea. Doar băieţelul a supravieţuit: „Mi-a ţintit capul, dar glonţul a trecut prin glugă. Pe tata l-au împuşcat de două ori în piept”

În ziua masacrului de la Bucea, Yuri Nechyporenko, un adolescent de 14 ani, şi tatăl lui, Ruslan, de 49 de ani, mergeau cu bicicleta la primărie, de unde ar fi putut lua câteva provizii şi medicamente. N-au apucat, însă, să ajungă. Au fost opriţi de un soldat rus şi, deşi i-au spus că nu sunt înarmaţi şi sunt inofensivi, soldatul a tras în amândoi cu intenţia de a-i ucide.

06 apr. 2022, 17:03
Tată şi fiu, împuşcaţi în masacrul de la Bucea. Doar băieţelul a supravieţuit: „Mi-a ţintit capul, dar glonţul a trecut prin glugă. Pe tata l-au împuşcat de două ori în piept”

Tată şi fiu împuşcaţi la Bucea. 17 martie 2022 avea să fie ultima zi de viaţă a lui Ruslan. Şi poate şi a fiului lui dacă nu ar fi avut suficient noroc încât glonţul care ar fi trebuit să-i străpungă craniul  să-i străpungă, de fapt, gluga hanoracului. Băiatul a fost rănit doar la mână.

I-am spus că nu avem nicio armă și că nu reprezentăm niciun pericol. Tatăl meu a întors capul spre mine și atunci a fost împușcat… A fost împușcat de două ori în piept, chiar în dreptul inimii. Apoi a căzut”, a povestit Yuri pentru BBC.

Tată şi fiu, împuşcaţi la Bucea. Adolescentul, care a scăpat cu viaţă, face dezvăluiri cutremurătoare

Imediat, adolescentul a fost împușcat în mâna stângă și a căzut și el. La pământ fiind, a simţit un al doilea glonţ care, de data asta, i-a străpuns braţul. Cu un al treilea glonţ, soldatul rus a plănuit să-i ia viaţa băiatului, motiv pentru acre a ţintit spre cap. Din fericire, glonţul i-a nimerit gluga.

Stăteam întins pe burtă, nu vedeam nimic din ce se întâmpla în jurul meu. Glonțul mi-a trecut prin glugă”, a mai spus băiatul.

Citeste si Primele imagini din Borodyanka, oraş din apropiere de Kiev eliberat de sub ocupaţia rusă. „Mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături”

Soldatul rus a ţintit pentru a doua oară capul lui Ruslan, dar acesta era deja mort.

Am avut un atac de panică, zăcând acolo cu brațul rănit sub mine. Am văzut că mâna îmi sângera„, a continuat Yuri.

Abia după ce soldatul s-a îndepărtat şi a dispărut în spatele unui tanc, băiatul şi-a găsit puterea şi curajul să se ridice de jos şi să o ia la fugă către adăpost. I-a povestit mamei ce se întâmplase, dar femeia nu l-a crezut şi a decis să vadă cu propriii ochi ce s-a întâmplat cu soţul ei.

Fiul meu m-a implorat să nu o fac. A spus că mă vor ucide și pe mine”, afirmă Alla.

Bărbatul, îngropat în curtea casei

A plecat, dar a fost întoarsă din drum de către vecini, care i-au spus că rușii sunt peste tot pe străzi și îi împușcă pe cei pe care îi întâlnesc în zonele controlate de ei. A doua zi dimineață, Alla i-a cerut mamei ei să o ajute. Purtând eșarfe albe, au mers amândouă la locul în care fusese împușcat Ruslan. Mama ei a vorbit cu soldații ruși și au reușit să treacă. În cele din urmă, au reușit să ia trupul bărbatului și să îl ducă acasă. L-au îngropat în grădina casei familiei.

Citeste si Imagini uluitoare cu tranşeele săpate de militarii ruşi în apropierea centralei de la Cernobîl. Au dormit în ele, iar greşeala le-a fost fatală unora dintre ei

O fotografie realizată de mama lui Yuri și publicată de BBC pare să confirme mărturia băiatului. Ruslan prezintă o rană împușcată în zona pieptului, lângă inimă.