Tatăl care și-a pierdut întreaga familie într-un accident rutier. Timpul nu l-a ajutat să treacă peste durerea suferită

Alan și-a pierdut întreaga familie într-un accident rutier, iar suferința lăsată de această tragedie nu s-a terminat niciodată.

21 apr. 2023, 18:28
Tatăl care și-a pierdut întreaga familie într-un accident rutier. Timpul nu l-a ajutat să treacă peste durerea suferită
Alan, bărbatul care și-a pierdut întreaga familie într-un accident

Întreaga lui familie, soția și cei trei copii, au murit într-un tragic accident rutier. Alan a trăit din această cauză cu durere în suflet întreaga lui viață.

Bărbatul din Helensburgh a fost singurul care a scăpat cu viață în urma tragediei, dar traumele cu care a rămas nu au luat sfârșit niciodată.

Alan Atkinson, alături de soția lui Adrienne, fiul de 11 ani, Nigel, și fiicele gemene de nouă ani, Lucy și Anna, au plecat într-o excursie în Florida, în 1981, pentru a sărbători noul loc de muncă al bărbatului.

Familie distrusă de un om beat

Familia se afla în Everglades și mergeau spre aeroport pentru zborul de întoarcere către casă, când mașina în care se aflau a fost lovită din plin de un alt autovehicul.

La volan se afla un bărbat în stare de ebrietate, cu o sticlă de alcool în mână, care conducea cu farurile stinse.

Soția și cei trei copii au murit sub ochii tatălui îndurerat, viața acestuia fiind distrusă pe vecie. Acum, Alan este pensionar, are 80 de ani, și după decenii de la tragedie, a avut curajul să vorbească despre tragedia care i-a marcat viața.

Citește și: Toţi cei 300 de locuitori ai acestui sat din România au acelaşi nume de familie. Care este explicaţia

A scris și o carte  „The Inocent and the Beautiful” – unde povestește despre lucrurile prin care a trecut.

„Familia mea avea atât de multe de oferit, dar a fost luată într-o clipă. Tot ce mi-am dorit vreodată a fost să fiu tată. M-am căsătorit cu frumoasa mea soție în 1966 și am avut trei copii drăguți. Totul a fost fantastic. Totul s-a schimbat însă în Everglades”, a povestit acesta.

În urma accidentului, mașina familiei s-a prăbușit în apele unei canal din zonă.

„Mașina stătea deasupra apei. Îmi amintesc că soția mea a spus că apa începea să intre și următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am văzut cum mașina se ducea la fund.

Ușa mea era deschisă și instinctul de supraviețuire a intervenit.

Am reușit să ajung în vârf. Oamenii au venit și au încercat să-mi salveze familia, dar mașina era prea jos. La trei zile după accident, m-am întors singur acasă”, a mai spus Alan, potrivit Mirror.

Bărbatul nu a putut trece peste, iar sistemul de justiție din Miami nu a intentat niciodată un caz penal împotriva șoferului care i-a distru s familia, nici până în ziua de azi.

Citește și: Evenimentul tragic care a îngenuncheat o întreagă familie! Un bărbat s-a stins din viață chiar la înmormântarea propiei fiice

„Ceea ce s-a întâmplat și-a pus amprenta asupra mea. Aveam nevoie să se facă dreptate, dar nu a venit niciodată. M-am întors în State de mai multe ori, căutând o urmărire penală.

Procurorul statului mi-a promis că va fi un dosar penal, dar nu a existat niciodată vreo urmărire penală. A devenit o luptă lungă pentru dreptate pentru frumoasa mea familie și chiar m-am angajat într-un dosar civil, dar nu a rezultat nimic. Mi s-a părut foarte inuman”, a adăugat tatăl.

Alan s-a mutat în West Sussex și a început să lucreze la o carte. A decis să își scrie povestea în încercarea de a trece peste durere.

„Am simțit că trebuie să-mi spun povestea. A fost greu, dar oricine a fost implicat într-un accident se va raporta la durerea prin care am trecut și la efectul pe care l-a avut asupra mea.

M-am logodit de două ori după ce mi-am pierdut soția și eram pe cale să mă recăsătoresc o dată, dar pur și simplu nu am putut. Am vrut să păstrez vie amintirea familiei mele”, a mai spus Alan.