Tatăl lui Ionuţ, băieţelul sfâşiat de câini, ridicat de poliţie în timpul unui protest

Tatăl lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani care a fost ucis de câini, a fost acuzat că a atacat un iubitor de animale. Acesta a fost fotografiat în timp ce era luat pe sus de poliţie, după ce avusese o altercaţie cu un grup de bucureşteni care protestau împotriva primarului Sorin Oprescu. Spiritele s-au încins în  momentul în care Valentin Anghel a văzut că printre mesajele protestatarilor se aflau şi unele anti-eutanasiere.

08 sept. 2015, 11:36
Tatăl lui Ionuţ, băieţelul sfâşiat de câini, ridicat de poliţie în timpul unui protest

Incidentul a avut loc luni după-amiză în centrul Capitalei în timpul unui protest împotriva primarului Sorin Oprescu. Tatăl băieţelului de patru ani, care a fost ucis de câini în parcul Tei, şi-a ieşit din fire când a văzut mesajele anti-eutanasiere ale iubitorilor de animale.

„Am asistat la o scena desprinsa dintr-un film horror. Un barbat a lovit cu violenta un caine chow-chow cu stapan, motiv pentru care a fost chemata politia. Chiar cand a venit politia, acest barbat a atacat un alt barbat venit la protest. Ulterior am aflat ca barbatul era Valentin Anghel”, a povestit un martor ocular, potrivit Wowbiz.

Citeşte şi Doi ani de la moartea lui Ionuţ, băieţelul sfâşiat de maidanezi. Vinovaţii nu au fost găsiţi

În schimb, Valentin Anghel are altă variantă: „Am primit sute de amenintari si atacuri dupa ce s-a votat Legea lui Ionut, asa ca am mers la fata locului sa-i filmez cu telefonul mobil pe acesti oameni. La un moment dat, un barbat a incercat sa-mi smulga telefonul, iar eu am incercat sa-l recuperez. Apoi a aparut politia si m-a indepartat de la fata locului. Am primit un avertisment si am fost sfatuit sa nu ma mai intorc acolo. In mijlocul confruntarii, un caine a inceput sa latre la mine si m-am intors catre el. Nu l-am lovit, am vrut doar sa-l indepartez. Telefonul l-am recuperat”, susţine Valentin Anghel.

Ionuţ Anghel a murit în urmă cu doi ani după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi din apropierea parcului Tei. După această tragedie, a fost votată în Parlament o lege care să permită autorităţilor să strângă maidanezii şi să-i eutanasieze. Legea nu a fost pe placul iubitorilor de animale şi a stârnit numeroase controverse.