„Tatăl secolului”: Triatlon, cu fiica paralizată în braţe

Tatăl unei fetiţe de 13 ani, suferindă de paralizie cerebrală, a participat la triatlon cu ea în braţe, trăgând-o în barcă şi ancorată de bicicleta lui.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 08:31

Olandezul Rick van Beek a dat, deopotrivă, dovezi de dragoste faţă de fiica sa  paralizată, Madison, şi de rezistenţă fizică excepţională.  Toate acestea i-au determinat pe mulţi să spună că Rick van Beek, din statul american Michigan, este „tatăl secolului”.

Nu este însă pentru prima oară când Van Beek participă cu fiica lui la o astfel de întrecere. El a mai participat la vreo 70 de evenimente asemănătoare, tot din partea „Echipei Maddy” – o asociaţie caritabilă care strânge bani pentru copiii cu diferite handicapuri.

La proba de înot a triatlonului organizat în Florida, Van Beek, în vârstă de 39 de ani, şi-a purtat fiica într-un caiac gonflabil pe care l-a tras după el, iar la ciclism, a tras-o într-un cărucior cu trei roţi legat de bicicleta lui, scrie Midland Daily News.

Madison, care are 13 ani, „este la nivelul unui copil de 3 luni, iar unele dintre puţinele lucruri care am aflat că îi plac sunt să-şi petreacă timpul mai mult în aer liber, să stea în apă, să simtă briza în părul ei şi pe faţă şi să fie trecută peste mici obstacole”, a explicat Van Beek, care aleargă pentru al patrulea an consecutiv la maraton, cu fiica lui în braţe şi parcurg împreună probele de triatlon pentru al treilea an consecutiv.

În urmă cu câţiva ani, Van Beek s-a lăsat de fumat şi de mestecat tutun şi s-a apucat de alergat. El spune că nu este încă destul de rapid, dar perseverează. Numai în vara aceasta a participat deja la vreo şapte concursuri de triatlon.