Tatăl Simonei Halep aruncă bomba în scandalul de dopaj. Este informaţia momentului: „Atunci a fost stabilit!”

Stere Halep a făcut publice detalii despre cazul de dopaj în care fostul lider WTA aşteaptă o decizie definitivă. În acest moment, Simona Halep este suspendată temporar, după ce a fost găsită dopată la US Open 2022.

18 apr. 2023, 09:09
Tatăl Simonei Halep aruncă bomba în scandalul de dopaj. Este informaţia momentului: „Atunci a fost stabilit!”
Tatăl Simonei Halep aruncă bomba în scandalul de dopaj. Este informaţia momentului: "Atunci a fost stabilit!"

Tatăl Simonei Halep aruncă bomba în scandalul de dopaj. Suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022, Simona Halep a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022. Cazul ei este judecat de Sports Resolutions, un tribunal independent din Londra.

Stere Halep a dezvăluit data audierii, 30 aprilie 2023, la două zile distanță de ziua fixată inițial. „E bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul a fost stabilit inițial pe 28, dar din câte am înțeles a fost amânat pentru 30. Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe”, a spus Stere Halep, prezent pe Arena Naţională la meciul FCSB – Farul, scor 2-1.

Citeşte şi: Veste neagră despre Simona Halep. Anunţul oficial care îi îngroapă cariera: adio, tenis!

Despre amânarea audierii a vorbit recent și Firicel Tomai, unul dintre foștii antrenori ai Simonei Halep. „Procesul trebuia să aibă loc de două ori până acum, dar a fost amânat din diverse motive. Au fost trimise eșantioane fizice, medicamentele sau bidonul, și din câte știu au fost refuzate, s-a cerut o expertiză la laborator”, a spus Firicel Tomai.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu Simona Halep. Prima reacţie despre retragerea din tenis: „Îmi pare rău”

„Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.  Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său.  Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”, spunea, recent, fostul antrenor al româncei, Darren Cahill.