Tatăl Simonei Halep, prima reacţie: „Poate să dea şi 100 de ani de suspendare!”. Un acord de recunoaştere i-ar reduce suspendarea

Simona Halep a fost înștiințată oficial că a fost pusă sub acuzația de dopaj și are 20 de zile la dispoziție ca să conteste decizia.

03 nov. 2022, 16:36
Tatăl Simonei Halep, prima reacţie: „Poate să dea şi 100 de ani de suspendare!”. Un acord de recunoaştere i-ar reduce suspendarea

Simona Halep riscă patru ani de suspendare după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Va urma un proces destul de lung și abia la anul va afla care este sentința definitivă, însă indiferent ce se va întâmpla ea se consideră nevinovată.

Același lucru îl susține și tatăl ei, Stere Halep, care a declarat joi: ”Indiferent cum, şi 20 de ani să dea, noi suntem curaţi. Simona e curată 100%. Poate să dea şi 100 de ani suspendare. Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

PRO ARENA CFR Cluj – Ballkani LIVE STREAM VIDEO ONLINE în Conference League. Victoria aduce „primăvara europeană”
Simona Halep este pasibilă de o suspendare între doi și patru ani, iar dacă ar recunoaște fapta ea va scăpa cu trei ani. Medicamentul care conține Roxadustatină, substanța care a fost găsită în corpul Simonei, este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Concret, în cazul sportivilor, Roxadustatul crește rezistența.

Simona Halep, acuzată oficial de dopaj. Un acord de recunoaştere i-ar reduce suspendarea

Investigaţia a luat sfârşit în cazul Simonei Halep. Sportiva noastră a fost acuzată oficial de dopaj.  Dubla campioană de Grand Slam are acum la dispoziţie 20 de zile ca să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaştere.

Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Singura soluţie să reducă suspendarea de la 4 la 3 ani
Acest acord de recunoaştere i-ar reduce suspendarea de la patru ani, cât este sancţiunea standard, la trei ani. Anunţul a fost făcut de experţii români de la Sport Resolutions, agenţia independentă de soluţionare a litigiilor din sport, cea care se ocupă de audierea Simonei Halep.

Jucătoarea de tenis a fost suspendată provizoriu, după ce a picat testul antidoping la US Open. Ea a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Şeful WTA o apără pe Halep: Nu i-aş pune niciodată la îndoială integritatea

Şeful WTA, Steve Simon, a declarat că o crede pe Simona Halep că nu a luat intenţionat vreo substanţă interzisă, el menţionând că nu pune la îndoială integritatea fostului lider WTA.

Simon a precizat, într-un interviu pentru AP, că a vorbit cu Halep. “Cred că ea nu a făcut ceva intenţionat. Acestea fiind spuse, eu cred cu tărie în programul nostru antidoping şi cred că este un program bun. Şi sportivele noastre îl susţin. Şi dacă o întrebaţi pe Simona, îl susţine şi ea. Sunt foarte încrezător că adevărul va ieşi la iveală şi atunci vom acţiona ca atare. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aş pune niciodată la îndoială integritatea”, a spus Simon pentru AP.