Tatăl unei tinere care a murit în incendiul de la Ferma Dacilor nu știa că fiica lui e acolo: „Am fost sunat de soție la prânz, că nu mai răspunde fata”

Tatăl unei tinere care a murit în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor a fost audiat marți seară de către polițiștii din Mizil.

26 dec. 2023, 22:54
Tatăl unei tinere care a murit în incendiul de la Ferma Dacilor nu știa că fiica lui e acolo: „Am fost sunat de soție la prânz, că nu mai răspunde fata”
Tatăl unei tinere care a murit la incendiul de la Ferma Dacilor nu știa că fiica lui e acolo

Tatăl unei tinere care a murit în incendiul de la Ferma Dacilor spune că nici nu știa că fiica lui se află în această cabană. Incendiul s-a soladat cu șase morți, iar două persoane sunt încă dispărute.

„Noi nu ne așteptam la așa ceva. Noi nu știam de posibilitatea de petrecere a timpului liber al fetei în locația respectivă. Sunt tatăl unei fete decedate. Am dat declarație (la poliție, n.r.) dacă știm mai multe – ce s-a întâmplat în timpul nopții sau dimineții. Eu am fost sunat de soție la prânz, că nu mai răspunde fata și să venim încoace, că e posibil să fie printre victime. Din ce am înțeles este, dar nu știm ce cadavre au scos, asta în funcție de ADN”, a declarat bărbatul, pentru digi24.ro.

Citește și: Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la o ceartă între soți: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

Tragedia a avut loc în județul Prahova, în a doua zi de Crăciun. Ferma Dacilor, o pensiune din Gura Vadului, a ars din temelii marți dimineață. Șase persoane au murit, iar alte două persoane sunt date dispărute și căutate de autorități.

În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune se aflau 26 de persoane care au participat la o petrecere. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Citește și: DNA redeschide dosarul autorizației de incendiu de la Ferma Dacilor, după ce în 2019 a primit doar un avertisment în loc de 10.000 de lei amendă

Unitatea de cazare nu avea autorizaței de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care au fost găsite mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente.