Tavanul penitenciarului Poarta Albă s-a prăbușit. Unul dintre deținuți a intrat în greva foamei, în semn de protest

Mama unui deținut de la Penitenciarul Poarta Albă face acuzații la adresa personalului. Fiul acesteia nu a fost dusă la medic pentru consultații deși a fost rănit în momentul în care tavanul penitenciarului s-a prăbușit.

14 ian. 2021, 08:31
Tavanul penitenciarului Poarta Albă s-a prăbușit. Unul dintre deținuți a intrat în greva foamei, în semn de protest

Tavanul penitenciarului Poarta Albă s-a prăbușit. Bărbatul acuză dureri da cap și nu a fost dus la medic de către personalul din penitenciar, cu toate că tavanul s-a prăbușit peste acesta. În semn de protest, bărbatul a intrat în greva foamei.

Citește și: Mircea Păcurariu a murit. Cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române s-a stins la vârsta de 88 de ani

Un incident a avut loc la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă, după ce două plăci de rigips s-au desprins din tavanul spălătorie și au căzut peste doi deținuți.

Cu toate că evenimentul a avut loc pe 17 decembrie 2020, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a decis să îl facă public abia pe 13 ianuarie, după ce unul dintre deținuții răniți a decis, în semn de protest, să intre în greva foamei. Bărbatul a motivat că nu este lăsat să fie consultat de către un specialist, dar și că nu i s-au adus rezultatele analizelor.

Tavanul penitenciarului Poarta Albă s-a prăbușit. Mama victimei a oferit detalii presei despre starea de sănătate a fiului său și susține că bărbatul are probleme încă de atunci.

„Băiatul are dureri de cap încă de atunci, însă cei de la penitenciar refuză să-l mai ducă la medic pentru consultații. Imediat după incident, i-au luat cu zăhărelul, că nu au nimic, că nu e nimic grav etc, dar ei au încă probleme de atunci.

Are dureri de cap încontinuu, iar când a cerut rezultatul analizelor făcute în acea zi, au refuzat să i le dea. Le-au rupt hârtiile în față, numai să nu vadă rezultatele. Se feresc să mai facă investigații medicale, pentru a nu se afla mai departe, pentru că trebuie să dea explicații”, a declarat femeia pentru focuspress.

Incidentul a fost filmat de un alt deţinut care, potrivit mamei bărbatului rănit, a fost băgat la regimul „închis” pentru că avea telefonul din exterior.