Alertă în Giurgiu. Tavanul unei şcoli proaspăt renovate s-a prăbuşit cu totul: Dacă omorau niște copii?

Este alertă în Giurgiu după ce tavanul unei clase de la Școala Gimnazială Isvoarele s-a prăbușit peste noapte după o lucrare de renovare făcută de mântuială.

18 mart. 2021, 21:23
Alertă în Giurgiu. Tavanul unei şcoli proaspăt renovate s-a prăbuşit cu totul: Dacă omorau niște copii?

Tavanul unei şcoli proaspăt renovate s-a prăbuşit cu totul. Profesoara Mihaela Murgoci a distribuit pe Facebook imagini și o scurtă povestire despre incident. „Așa mi-am început ziua”, a scris ea, alături de fotografiile cu tavanul prăbușit peste catedră. „Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb, ce suflet au cei din firma care a «renovat» școala?”.

Alertă în Giurgiu. Tavanul unei şcoli proaspăt renovate s-a prăbuşit cu totul: Dacă omorau niște copii?

„Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb – ce suflet au cei din firma care a „renovat” școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?
(Orele mele – fizice sau online – au fost minunate azi. Deși am avut o oră cu două clase și două profe. Mulțam Teach pentru formarea pe literație. Recuperez poveștile nespuse la oră în online.)
Școala cu tavanul intră pe galben, cealaltă e pe roșu în continuare. Sper să nu îmi cadă mie vreun tavan săptămâna viitoare. Și ziceți voi că jobul de prof e unul sigur, nu?”, a spus profesoara.

De altfel,  în urmă cu două zile, o bucată din tavanul Pieţei Rahova a căzut, marţi. Cristian Popescu Piedone, a dispus Corpului de Control din cadrul Primăriei să efectueze o anchetă şi să se formuleze plângeri penale pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. La faţa locului au intervenit cei din conducerea Administraţiei Pieţelor şi un echipaj al Poliţiei Locale Sector 5.

‘Problemele în ceea ce priveşte construcţia Pieţei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control amănunţit, în urma căruia a sistat lucrările şi a obligat constructorul să efectueze modificări şi lucrări suplimentare, pentru că structura de rezistenţă nu era una sigură. Acest lucru dovedeşte încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială şi nu au reprezentat raportul calitate-preţ’, conform autorităţii locale.

Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof…

Publicată de Mihaela Murgoci pe Joi, 18 martie 2021

Citeşte şi: Tavanul penitenciarului Poarta Albă s-a prăbușit. Unul dintre deținuți a intrat în greva foamei, în semn de protest