TAXA AUTO mai mare pentru şoferii care circulă cu maşini vechi prin Europa. TIMBRUL DE MEDIU revine în UE

Posesorii de vehicule care tranzitează statele Uniunii Europene ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute. Astfel, şoferii români care vor circula cu maşini vechi prin Europa ar putea plăti taxe de drum mult mai mari.

25 apr. 2017, 06:41
TAXA AUTO mai mare pentru şoferii care circulă cu maşini vechi prin Europa. TIMBRUL DE MEDIU revine în UE

Doi oficiali ai Comisiei Europene au anunţat intenţia de a taxa în plus maşinile mai vechi. Astfel, taxa de drum în statele Uniunii Europene va fi cu atât mai mare cu cât mașina utilizată este mai veche și mai poluantă.

Intenţia va fi prima măsură de acest fel care implică trasarea unor principii clare pentru toate statele Uniunii în privinţa taxelor de drum atât pentru autoturisme cât şi pentru autobuze sau camioane.

Se pare că o astfel de propunere este susţinută chiar de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) care, bineînţeles, doreşte taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi astfel încât aceştia să fie împinşi către achiziţia unora noi.

„Orice taxare a utilizării drumurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la sub-optimizarea parcului auto”, a menţionat ACEA într-un document citat de capital.ro. Maşinile mai vechi de 12 ani ar putea avea un regim de inspecţie tehnică mai dur din 2018, având nevoie de ştampila ITP în fiecare an, nu o dată la doi ani ca în prezent.


loading...
Partenerii noștri