Taxă de WC la un restaurant din Mamaia. O familie din Cluj a rămas fără cuvinte când a văzut nota de plată: „Am dat o căruță de bani”

Taxă de WC la un restaurant din Mamaia. O familie din Cluj a rămas fără cuvinte când a văzut nota de plată, pe care era adăugată și această taxă, pentru fiecare persoană. Mai mult decât atât, clienții spun că nici măcar mâncarea nu a fost prea bună și a costat 'o căruță de bani'.

23 iul. 2023, 16:29
Taxă de WC la un restaurant din Mamaia. O familie din Cluj a rămas fără cuvinte când a văzut nota de plată: „Am dat o căruță de bani”
Taxă de WC la un restaurant din Mamaia

Taxă de WC la un restaurant din Mamaia. Familia formată din trei membri s-a arătat extrem de dezamăgită după ce au luat masa la un local de pe litoralul românesc. Ei spun că sunt obișnuiți cu prețurile mari, pentru că la Cluj totul este costisitor, însă nu se așteptau ca un restaurant din Mamaia să le depășească. Mai ales că mâncărea nu a fost așa gustoasă.

Noi suntem obișnuiți cu prețurile mari de la Cluj, dar nici chiar așa. Am dat o căruță de bani, măcar dacă ar fi avut gust. Nu am lăsat nici măcar 3 lei bacșiș, dacă nu era pe bon…”, a spus unul dintre părinți, conform cluj24.ro, care prezintă detaliat și nota de plată.

Citește și: Taximetriștii își fac propria lege și le cer clienților preț dublu pe o cursă. De necrezut cât a putut să plătească un bărbat din gara din Constanța până în Mamaia

Taxă de WC la un restaurant din Mamaia

Ceea ce i-a dezamăgit și mai tare pe clujeni a fosta faptul că, în afară de prețul mesei, a primit pe nota de plată și o taxă de WC, pentru fiecare membru în parte. Astfel, cei trei au plătit câte 30 de lei, câte 10 de fiecare, ”Pentru 3 persoane, încă 30 de lei în plus. Adică o ceafă și juma de porție de cartofi pai”, au precizat clujenii.

În stațiunea Mamaia Nord, salariile sunt comparabile cu cele din afară, astfel că foarte multe persoane aleg să își petreacă vara muncind pe litoral. Barmanii încasează un salariu lunar între 4.500 și 5.000 de lei net. Salariile pentru un bucătar și ajutor de bucătar se situează între 2.500 și 6.000 de lei pe lună. De altfel, un chelner poate încasa între 1.900 de lei și 4.500 de lei, în funcție de experiență, la care se adaugă bacșișul considerbail pe care acesta îl primește.

În Constanța, un angajator oferă două locuri de muncă pentru persoanele care doresc să facă parte din persoanalul unui fast-food. Acesta oferă un post pentru lucrător în bucătărie și la caserie. Salariul net este de 2.300 lei, pe lângă acesta se adaugă și 630 de lei tichete și o primă sau un bonus. Contracul de muncă se realizează pe o perioadă nedeterminată și se lucrează în două schimburi de câte opt ore.

Pentru a ocupa un loc de muncă există și câteva cerințe pe care angajatul trebuie să le îndeplinească: să aibă cazierul curat; lucrătorul din bucătărie să aibă cel puțin 8 clase, iar casierul să aibă cel puțin 10 clase finalizate.