Taximetriștii își fac propria lege și le cer clienților preț dublu pe o cursă. De necrezut cât a putut să plătească un bărbat din gara din Constanța până în Mamaia

Prețurile la toate serviciile au explodat pe litoralul românesc și în toată țara. Românii se văd nevoiți să facă eforturi uriașe ca să-și permită chiar și cele mai banale lucruri.

16 iul. 2023, 14:36
Taximetriștii își fac propria lege și le cer clienților preț dublu pe o cursă. De necrezut cât a putut să plătească un bărbat din gara din Constanța până în Mamaia

Și șoferii din Constanța au început să sară calul când vine vorba de sumele pe care le cer pentru o cursă. Taximetriștii își fac propria lege, nu mai țin cont de nimic, iar norocul lor e atunci când dau de un turist pe care pot să-l păcălească.

Spre exemplu, recent, un bărbat, care a vrut să ajungă de la gară din Constanța până în Mamaia Nord, a apelat la serviciile unui taximetrist. Șoferul i-a cerut preț dublu pentru cursă. În mod normal ar fi costat 60-70 de lei, însă turistul a ajuns să plătească 160 de lei.

Citește și Panică la bord! Avion Wizz Air, care a decolat de pe Otopeni, s-a întors de urgență în aeroport după 20 de minute

„Ieri dimineaţă, imediat ce am coborât din tren, am luat un taxi care să ne ducă în Mamaia Nord. Auzisem de la o verişoară că în gară sunt şi taximetrişti incorecţi, dar parcă nu îmi venea să cred. Asta până când nu am fost eu în locul ei. La prima vedere, părea totul perfect: şofer amabil, maşină foarte curată, parfumată. Toate preţ de 2-3 secunde, până i-am spus unde vrem să mergem şi cât ne costă. Pentru o cursă care face, în mod normal, aproximativ 60-70 de lei, el ne cerea 160 de lei”, a declarat turistul, potrivit cugetliber.ro.

Nu e un caz singular. Și alți turiști ajunși pe litoral s-au plâns de această practică a taximetriștilor. Un bărbat a spus că pentru o cursă de 25 de lei i s-a cerut să plătească 70 de lei.

„Ştiu că este vară şi că vor să facă bani, dar nu este normal să jecmănească oamenii. Asta este hoţie la drumul mare”, a spus bărbatul.

Citește și Șocul trăit de un român când a auzit ce sume trebuie să scoată din buzunar pentru două șezlonguri în Italia. „Am înghițit în sec. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă”

Și o mamă și-a povestit experiența neplăcută cu un taximetrist.

„Eu am ajuns în gară cu trenul. Mă chinuiam să trag de bagaje, și cu un copil mic după mine. Am decis să iau taxiul până în zona Spitalului Judeţean, așa că m-am oprit la primul din șirul lung ce aștepta clienții în fața Gării. Aşa cum este normal, l-am întrebat dacă este liber, m-a întrebat unde merg, i-am răspuns, după care m-a invitat să iau loc. La destinaţie, însă, preţul a fost dublu faţă de cel normal”, a declarat femeia.