Taxa pe care ar putea să o plătească milioane de români care locuiesc la bloc

Posesorii de centrale de apartament s-ar putea confrunta cu o situație neplăcută. Astfel, aceștia ar putea avea de plătit o taxă de poluare.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 14:52
Taxa pe care ar putea să o plătească milioane de români care locuiesc la bloc

Taxa pe centralele de apartament revine în actualitate. Companii precum ELCEN spun că așa cum CET-urile plătesc această taxă pe poluare și centralele de apartament care folosec gaze ar trebui să achite un cuantum de bani.

Ai centrală termică de apartament? Veşti proaste, se introduce „taxa pe coş” 

Pe de altă parte, posesorii de centrale spun că oricum plătesc verificările periodice astfel că se opun acestei cereri.

„Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării să facem un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. Se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Nu este mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a precizat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare.