Taxa pe lăcomie, varianta austriacă. Cancelarul vrea să reducă taxele pentru angajaţi şi să le majoreze la multinaţionale

Guvernul Austriei va acţiona în sensul reducerii taxelor pentru angajaţi şi a majorării celor ale companiilor multinaţionale, afirmă cancelarul Sebastian Kurz.

04 mai 2020, 08:40
Taxa pe lăcomie, varianta austriacă. Cancelarul vrea să reducă taxele pentru angajaţi şi să le majoreze la multinaţionale

Personalul medical, cel al serviciilor de securitate, angajaţii centrelor comerciale şi mulţi alţii – oricine munceşte mult ar trebui ca în viitor să aibă mai mulţi bani în buzunare. Este o chestiune de justiţie socială, dar, în perioade ca aceasta, acest lucru este necesar şi pentru a stimula consumul intern„, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz.

La nivel naţional şi european, vom combate toate formele de evaziune fiscală şi toate practicile incorecte ale marilor companii, deoarece toată lumea trebuie să îşi achite contribuţiile în mod corect în perioade de acest fel„, a avertizat liderul de la Viena.

Citeşte şi Austria, paşi importanţi spre revenirea la normalitate. Îşi redeschide restaurantele, bisericile şi şcolile

Austria este unul dintre cei mai mari investitori în România, deţinând liderii de piaţă în mai multe sectoare economice: OMV controlează Petrom, Erste şi Raiffeisen controlează BCR şi Raiffeisen România, Strabag este una dintre cele mai mari companii de construcţii, o treime din companiile de asigurări sunt deţinute de grupurile austriece.


loading...