Taxa pe munca de acasă. Deutsche Bank propune impozitarea celor care practică telemunca

Deutsche Bank propune „taxa pe munca de acasă” de 5% din salariu, pentru a ajuta domeniile afectate de pandemie. SUA ar colecta 41,5 de miliarde de euro anual din această taxă, Germania ar strânge 20 de miliarde de euro, iar Marea Britanie 8,1 miliarde.

12 nov. 2020, 22:56
Taxa pe munca de acasă. Deutsche Bank propune impozitarea celor care practică telemunca

Deutsche Bank propune ca cei care aleg să lucreze de acasă în loc să meargă la birou să plătească o taxă suplimentară de 5% din salariu, banii urmând să meargă către cei au venituri mici, iar locurile lor de muncă necesită prezență fizică, scrie Business Insider, aceasta urmând să fie numită „taxa pe munca de acasă”. Un raport al băncii germane arată că cei care lucrează de acasă nu ar duce-o mai rău după aplicarea taxei, deoarece aceștia au putut face economii cu hainele, mâncarea pe care o cumpărau de regulă la birou sau cheltuielile de transport. Banca argumentează că cei care au lucrat de acasă au beneficiat de confort și flexibilitate, astfel că taxa nu ar fi incorectă.

Citeşte şi Restricţii noi impuse de pandemie. Turcia interzice fumatul în spaţii publice

Domeniile în care ar urma să se aplice taxa pe munca de acasă sunt cele care au putut fi adaptate cel mai ușor la munca la distanță. Până acum, acestea au fost programarea, testarea jocurilor, serviciile online, call-center, bănci și operațiuni financiare, chiar și jurnalism. Persoanele fizice autorizate și cei cu venituri mici ar trebui excluse de la aplicarea taxei, arată banca.

Taxa pe munca de acasă, mai mult de jumătate din oameni doresc telemuncă şi după pandemie

În timpul primului val al pandemiei, 56% dintre americani au lucrat de acasă, în Marea Britanie procentul a fost de 47%, în timp ce Germania a atins procentul record de 67%. Un sondaj al băncii germane arată că mai bine de jumătate dintre cei care au încercat munca de acasă vor să continue în acest fel și după terminarea pandemiei.

Din aplicarea taxei de 5% vor putea fi plătiți suplimentar 3 milioane de lucrători cu slujbe prost plătite în Marea Britanie, 10 milioane în Germania și 29,2 milioane în SUA.


loading...