Taxa pentru PODUL de la Feteşti, SUSPENDATĂ în weekend

Şoferii nu vor mai fi obligaţi să achite taxa de pod pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, facilitate care va fi aplicată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică pe toată durata verii. Prin această decizie se încearcă evitarea formării de cozi interminabile la staţia de taxare de la Feteşti.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 16:26
Taxa pentru PODUL de la Feteşti, SUSPENDATĂ în weekend

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată, pentru sfârşitul de săptămână, prin ordin al secretarului de stat în ministrului delegat pentru Infrastructură, în subordinea căruia funcţionează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Astfel, începând cu sfârşitul acestei săptămâni şi până la 31 august inclusiv, în intervalul vineri ora 06.00 – duminică ora 24.00, nu va mai fi percepută o taxă pe Autostrada Soarelui.

Premierul Ponta, aflat în vizită oficială în Kazakhstan, a explicat că a cerut să se renunţe la această taxă după ce a observat cozile formate în week-end la staţia de taxare pe Autostrada Soarelui.

Presa a relatat că, la sfârşitul săptămânii trecute, în minivacanţa de Rusalii, şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostrada la staţia Feteşti, coada de maşini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara anului trecut, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.

Astfel, taxa de pod a fost suspendată în toate zilele de vineri pentru sensul de mers Bucureşti-Constanţa şi în cele de duminică pentru sensul de mers Constanţa-Bucureşti. În celelalte zile, taxa a fost plătită.