Taxe uriaşe pentru şoferii care circulă în Bucureşti cu maşini înmatriculate în alte judeţe. Nicuşor Dan dezminte

Dacă aveţi o maşină care poluează, de anul viitor nu veţi mai putea conduce prin Capitală, dacă nu veţi plăti o taxă ce va fi calculată în funcţie de tipul maşinii şi de cantitatea de noxe emise.

07 iun. 2022, 10:58
Taxe uriaşe pentru şoferii care circulă în Bucureşti cu maşini înmatriculate în alte judeţe. Nicuşor Dan dezminte

UPDATE. Taxe noi în Bucureşti? Având în vedere informațiile apărute în presă potrivit cărora Primarul General, Nicușor Dan, dorește să introducă o așa-zisă taxă de poluare care trebuie plătită de autoturismele care circulă prin centrul Bucureștiului, Primăria Capitalei anunță că: «Primarul General nu a inițiat și nu sustine un astfel de  proiect».

Taxe în plus pentru şoferi care tranzitează sau parchează în Capitală. Prevederea apare într-un proiect al Primăriei Capitalei, care vrea să instituie o zonă cu emisii reduse, pentru o perioadă de șase ani.

Proiectul presupune înfiinţarea unei zone de Emisii Reduse pe toate drumurile publice din Bucureşti pentru o perioadă
Taxa de înmatriculare în Municipiul București, dacă nu sunt înregistrate sau înmatriculate în București

  • Taxa zilnică – 20 lei
  • Taxă 5 zile – 90 lei
  • Taxă 7 zile – 120 lei
  • Taxă 30 de zile – 500 lei
  • Taxă 365 de zile – 5500 lei.

Banii strânși din taxe se vor duce către un fond special pentru:

a. Amenajarea de piste pentru biciclete

b. Înnoirea flotei de transport în comun – doar electrice sau hibride

c. Amenajarea unor spații de încărcare

d. Sprijin financiar pentru achiziție mașină electrică care are masa sub 1500 kg.

Nicușor Dan vrea să introducă taxa de poluare pentru care o blama pe Firea. Ce tarife vor plăti șoferii în funcție de mașină

Abonamente pentru parcare, în Bucureşti. Anunţul făcut de Nicuşor Dan, cum vrea primarul să rezolve problema traficului

Dacă aveţi o maşină care poluează, de anul viitor nu veţi mai putea conduce prin Capitală, dacă nu veţi plăti o taxă ce va fi calculată în funcţie de tipul maşinii şi de cantitatea de noxe emise.

De asemenea, și dacă veniţi din alte judeţe veţi fi nevoiţi să plătiţi taxă pentru a putea traversa centrul Bucureştiului.

Proiectul urmează să intre în dezbatere publică.

Soluția parcărilor din București găsită de Nicușor Dan. „Trebuie să existe un tarif”

Primarul Nicușor Dan a venit cu o soluție. Edilul dorește taxarea locurilor de parcare aflate pe bulevardele centrale ale Capitalei, însă, momentan, nu își poate pune planul în aplicare din cauza legislației. „În primul rând, există o chestiune tehnică, care ne împiedică să acționăm mai repede. Există o prevedere în Ordonanța 43, care spune că nu poți să taxezi decât o parcare pe care ai amenajat-o în prealabil. Ar fi mai simplu să taxezi zone întregi. Asta intenționam. Ideea este că anumite zone, de care știi deja că ai glomerație, trebuie să le taxezi, de exemplu, tot ce înseamnă zona Unirii, Piața Universității. Acolo trebuie să existe un tarif. Am taxa cu anumite prețuri pe diferite zone fără prevedere legală. Cu această prevedere am pus deja banii pentru a extinde foarte mult parcările plătite, care sunt în interiorul zonei centrale. Prețul o să îl stabilim în funcție de cerere și ofertă. Am o valoare, dar nu vreau să o spun. Rezidenții vor putea să plătească un abonament, în baza căruia să-și lase mașina pe domeniul public”, a declarat primarul, citat de euronews.ro.

Ce bătaie de joc! Nicușor Dan vrea să facă piste de biciclete pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff! Exact aceleași piste au fost declarate ilegale de Poliţia Capitalei în 2012 pentru că erau un pericol imens pentru pietoni! Acum primarul vrea să le vopsească din nou

Potrivit celor mai recente statistici, capitala țării noastre are un singur loc de parcare la cinci autoturisme, iar în calcul au fost luate doar mașinile înmatriculate în București.

Acest raport nu include și autoturismele conducătorilor auto care locuiesc în Capitală, dar au mașinile înmatriculate în alte orașe. Prin urmare, găsirea unui loc de parcare în București este o adevărată corvoadă, în special în orele de trafic intens.