TAXI GRATIS în Bucureşti. Vezi în ce condiţii poţi merge gratuit şi cu ce companie

Doi tineri bucureşteni au iniţiat un serviciu de taximetrie gratuit, ceva unic în ţara noastră. Aşadar, daca ai o urgenţă şi nu ai bani la tine, suni la Taxi gratis şi o maşină te va duce unde ai nevoie.

28 mai 2013, 13:45
TAXI GRATIS în Bucureşti. Vezi în ce condiţii poţi merge gratuit şi cu ce companie

Inițiativa a avut-o Alex Bobeș, un tânăr de 23 de ani care lucrează în domeniul IT, din dorința de a ajuta oamenii în mod benevol și funcționează simplu: ai la dispoziție două numere de telefon la care se pot face comenzi, zilnic, între orele 9-21.

Alex sau colegul lui îți va răspunde și îți va pune câteva întrebări, pentru a se asigura că nu vrei să te plimbi gratis prin oraș, iar mașina va veni să te ia, unde ai nevoie.

Inițiatorul proiectului a explicat, pentru B365.ro, că: „Acceptăm urgențe de bun simț; de exemplu, persoane în vârstă cu probleme de sănătate, oameni cu probleme locomotorii sau persoane care și-au pierdut portofelul, cum am și avut un caz în Sectorul 3.”

Serviciul funcționează pe baza a două mașini și, deocamdată, doar în Sectoarele 2 și 3. Costurile benzinei sunt suportate de ei, dar spun că, pe parcurs, speră ca alți oameni să se implice în acest serviciu și să-și mărească rețeaua.

Au dat liber la comenzi la mijlocul lunii aprilie și spun că, până acum, au avut circa 30. Au fost și încă sunt clienți reticenți și și-au mai luat și câteva țepe, când au venit după câte o comandă și nu era nimeni acolo, dar tânărul spune că va continua acțiunea și speră să se extindă în tot Bucureștiul.

Numerele de telefon la care se primesc comenzi sunt: 0785.728.749 și 0725.062.356.