Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina

Aproximativ 70 de taximetrişti din Arad au mers, miercuri, în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Ei speră că în acest fel să le dea încredere în serul anti-covid şi celorlalţi colegi mai puţin curajoşi.

12 mai 2021, 15:47
Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina
Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina

Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina. Aproximativ 70 de şoferi de taxi s-au adunat, miercuri, în faţa Palatului Administrativ şi au plecat în coloană spre centrul de vaccinare aflat în parcarea unui hipermarket. Aceştia au anunţat înainte autorităţile de intenţia lor, astfel că poliţiştii locali s-au asigurat că nu vor întâmpina probleme în trafic pe traseu.

Taximetriştii din Arad au mers în coloană la centrul drive-thru pentru a se vaccina

Citeşte şi Valeriu Gheorghiță, apel la medicii de familie: Le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare

Ajunşi la centru, taximetriştii au stat la rând, însă operaţiunea a mers repede, pentru că au fost disponibile mai multe fluxuri de vaccinare.

„Suntem în centrul de vaccinare drive-thru din Arad, iar astăzi îi avem alături pe taximetriştii arădeni, care ne acordă sprijinul lor, dând un mesaj de încredere pentru vaccinare. Înţelegem cu toţii că trebuie să călătorim, inclusiv cu taximetrul, în condiţii de siguranţă, aşa că astăzi am venit împreună pentru vaccinare”, a spus viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur, potrivit Agerpres.

Printre taximetriştii care s-au imunizat se numără asiatici care lucrează de luni de zile ca şoferi de taxi la o firmă din Arad.

„Sunt din Pakistan şi mă bucur că pandemia m-a prins în România. Probabil nu aveam acces la un vaccin în ţara noastră, dar aici totul merge foarte uşor”, a spus unul dintre şoferi.

Centrul drive-thru din Arad a fost al treilea deschis în ţară, după cele din Deva şi Cluj-Napoca. Punctul de vaccinare a fost amenajat de Primăria Arad, iar din 28 aprilie, de când funcţionează, aici s-au imunizat aproximativ 2.400 de persoane.

De la începutul campaniei de imunizare, aproximativ 74.000 de persoane din judeţul Arad au primit o primă doză de vaccin, iar 52.000 au primit-o şi pe cea de-a doua.

Citeşte şi EXCLUSIV | IPS Teodosie nu vrea centru de vaccinare în Catedrala Naţională. „Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare”