Te ajută oțetul de mere să slăbești sau nu. Medicul Mihail Pautov face dezvăluirea

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că oțetul de mere are efecte vizibile asupra pierderii în greutate. Prin consumul regulat al oțetului, oamenii au observat scădere în greutate și schimbări fizice, arată studiile.

23 apr. 2024, 19:41
Te ajută oțetul de mere să slăbești sau nu. Medicul Mihail Pautov face dezvăluirea

Oțetul de mere a devenit popular nu doar în rețetele pentru mâncare, ci și în curele de slăbire. Totuși, beneficiile lui sunt mult mai extinse și mai puțin cunoscute de oameni. Oțetul de mere ține glicemia sub control, calmează arsurile solare și stimulează sănătatea intestinelor, reduce psioriazisul de la nivelul scalpului și ajută persoanele care se confruntă cu simptome inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă. Mai mult decât atât, oțetul de mere este folosit în mod tradițional pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, dar și pentru ținerea sub control a refluxului gastroesofagian.

Medicul Mihai Pautov: „Oțetul de mere întârzie golirea gastrică”

Popular pe rețelele de socializare, medicul Mihail Pautov spune că oțetul de mere poate fi un aliat important în lupta cu pierderea greutății. Totuși, nu este recomandat ca oțetul să fie băut pe stomacul gol. Într-un videoclip de pe social media, medicul a susținut că folosirea oțetului în ciorbe și salate are multiple beneficii.

„Cum să-ți hrănești corpul sănătos, echilibrat fără diete? Trucul este acitul acetic. Unii oameni recomandă să-l bem pe stomacul gol. Eu nu vă recomand asta. Eu îl pun în ciorbe pentru a o acri, pun în salata pe care o mănânc, nu există salată pe care să o mănânc, fără să pun oțet de mere. În momentul în care mâncăm niște carbohidrați, cum ar fi pâinea, ea este digerată imediat în stomac. Glicemia se duce cam la 30 de minute în sus. Poate să ajungă la 170 mg/dl și apoi se duce în jos, iar asta înseamnă că ne este din nou foame. Dacă aciditatea în stomac este mare, nu o să mai avem o creștere mare de glicemie și atunci o să ni se facă foame mai târziu”, a susținut medicul Mihail Pautov.

În același timp, medicul a declarat că oțetul întârzie golirea gastrică, ceea ce înseamnă că în loc să avem o digestie rapidă, o putem avea mai târziu cu până la două ore, păstrându-se o senzație de sațietate îndelungată.

Citește și: ÎNGRAŞĂ sau nu apa minerală? Nutriționistul Mihaela Bilic a desluşit misterul: „Hidratează la fel, balonează diferit”

„Este dovedit științific  că oțetul întârzie golirea gastrică. După ce am mâncat, în loc să avem digestia aia rapidă în 30 de minute, să se ducă în intestin și să se absoarbă, alimentele pot să întârzie până la două ore în stomac. Asta ne și dorim. Vrem să mâncăm și să avem o senzație de sațietate mai lungă”, a menționat Mihail Pautov în videoclipul postat pe rețelele de socializare.

@doctor.mihail

Beneficiile oțetului de mere 👨🏼‍⚕️☝🏻

♬ original sound – doctor.mihail – doctor.mihail

Citește și: Rețetă pentru cel mai gustos orez sârbesc din lume. Un ingredient secret face diferența majoră