Te pregătești de nuntă? Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru cununia religioasă

Dacă ai în plan să faci pasul cel mare, iar acum ești în pragul pregătirilor de nuntă, este momentul în care începi să îți gândești un buget și să pui pe hârtie ce cheltuieli urmează să ai. Iată cât te costă cununia religioasă în 2023.

07 feb. 2023, 09:53
Te pregătești de nuntă? Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru cununia religioasă
Cât te costă o nuntă în 2023?

Toată lumea visează la nunta din povești, iar pentru ca visele să devină realitate este foarte important să te organizezi cât de bine posibil. În 2023 organizarea acestui eveniment este cu mult mai costisitoare. Toate scumpirile din ultima perioadă se reflectă, vrem nu vrem, și în prețul pe care mirii și nașii trebuie să îl achite pentru a avea parte de o seară cu totul specială. Și pentru cununia trebuie achitat un preț și, conform tradițiilor, nașii sunt cei care își asumă aceste costuri.

Citește și: Loredana Chivu s-a logodit. Blondina a primit un inel de 87.000 de euro. Cum arată iubitul ei: „E normal că mă gândesc la nuntă”

Slujba de la biseria are și ea un preț, iar acesta poate varia în funcție de mai multe criterii de care mirii trebuie să țină cont. Deși, tradițional vorbind, nașii scot banii din buzunar pentru acest lucru, cuplurile moderne au început să își asume aceste costuri din propriul buzunar. Nu este neapărat surprinzător faptul că scumpirile se simt și în prețurile de la biserică, astfel că preoții au început să își mărească „tariful” pentru oficializarea Sfintei Taine a Cununiei.

Prețurile pentru această slujbă variază extrem de mult, însă se pot ridica chiar până la 2500 de lei. Aspectele care pot influența prețul țin de: mărimea bisericii, prezența sau absența corului, durata slubei și așa mai departe. Lucrurile pentru care optează viitori soți au impact direct asupra prețului. Prețul de plecare pentru cununia religioasă este de 500 de lei. În urmă cu 3 ani, înainte de pandemie, la nivel general se stabilise suma de 100 de lei pentru acest eveniment, acum însă lucrurile stau altfel.

Cât te costă o nuntă în 2023?

Scumpirile se simt pe toate planurile, iar dacă te pregătești de nuntă trebuie să știi că va fie nevoie să scoți mai mulșți bani din buzunar atât pentru închirierea localului, cât și pentru meniurile în sinte, formație muzicală și așa mai departe. De exemplu, dacă îți dorești ca la nunta ta petrecerea să fie întreținută de un band, trebuie să știi că prețurile pornesc de la 3.500 de euro, iar în funcție de pretențiile tale, se pot apropia cu lejeritate de 10.000 de euro. Totuși, dacă vrei să scapi mai ieftin poți apela la un DJ, care îți va salva o parte din bani!

În ceea ce privește meniul de nuntă, în Capitală, acesta variază între 70 de euro și 150 de euro, în funcție de preferințele mirilor. De cele mai multe ori, în aceste meniuri este inclusă și băutura. Acestor sume se mai adaugă și: photo boot, candy bar, foto, video sau decorațiuni – lucruri la care viitorii miri nici nu se gândesc să renunțe, dar care adaugă la buget alte câteva mii de euro.

Citește și: Nuntă cu final neaşteptat! Modul ingenios în care soacra mică a salvat situaţia după ce mirele şi-a părăsit mireasa chiar înainte de nuntă