Care ar fi fost motivul pentru care Adam Lanza a ucis 20 de copii

Tânărul care a ucis 20 de copii şi şase adulţi într-o şcoală din Connecticut ar fi acţionat din cauză că mama sa ar fi plănuit să îl interneze într-o instituţie psihiatrică, afirmă un locuitor din oraş care cunoaşte familia atacatorului şi pe cele ale unor victime, relatează FoxNews online.

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 11:30
Care ar fi fost motivul pentru care Adam Lanza a ucis 20 de copii

Potrivit postului, Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, a vizat Şcoala Elementară Sandy Hook după ce şi-a ucis mama, vineri, din cauză că el credea că ea iubea şcoala „mai mult decât pe el”, a declarat Joshua Flashman, în vârstă de 25 de ani, care a crescut în apropiere de locul masacrului. Flashman, care face parte din US Marine, este fiul unui pastor al unei biserici unde veneau membri ai familiilor unor victime ale atacului.

Citeşte şi Părinţii se străduiesc să le explice evenimentele din Newtown micuţilor supravieţuitori ai atacului

„Am aflat că Adam ştia despre o cerere a tutelei în instanţă şi planurile (ei) de a-l interna”, a declarat Flashman pentru FoxNews.com. „Adam se pare că era foarte supărat din această cauză. S-a gândit că vrea să îl trimită departe. Din ceea ce am înţeles, era foarte, foarte furios. Eu cred că acesta ar fi putut să fie (motivul) care l-a determinat” să comită atacul, a adăugat tânărul.

Un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei, implicat în investigaţie, a confirmat că furia lui Lanza faţă de planuri ale mamei sale cu privire la un „viitor tratament pentru sănătate mentală” este considerată un posibil motiv al atacului. Un oficial de la tribunal nu a confirmat pentru FoxNews demersuri de obţinere a tutelei asupra lui Adam Lanza, la care se referă Flashman, precizând că procedura este secretă.

Citeşte şi Clipele de groză pe care le-a trăit un elev de 9 ani în timpul masacrului de la şcoala Sandy Hook

Aceste demersuri sunt necesare pentru a obţine dreptul legal de a interna un adult într-un spital sau instituţie psihiatrică împotriva voinţei lui. O audiere în vederea stabilirii discernământului nu a fost încă stabilită. Adam Lanza a învăţat la şcoala din Sandy Hook, potrivit lui Flashman, care a adăugat că Nancy Lanza lucra ca voluntar în şcoală, timp de mai mulţi ani. Cele mai multe dintre victime ar fi lucrat cu Nancy anul trecut, potrivit unor surse.

Fox citează Washington Post, care a scris că Nancy se gândea să se mute împreună cu Adam în statul Washington, unde ar fi găsit o şcoală care credea că îl poate ajuta. Postul citează, de asemenea, un vecin, potrivit căruia Nancy ar fi ajuns la concluzia că nu mai putea să se ocupe de fiul ei singură şi plănuia să îl „spitalizeze” împotriva voinţei lui.

Surse multiple au declarat pentru FoxNews.com că Adam Lanza suferea de Sindromul Asperger, o tulburare comportamentală care ţine de autism, dar şi de probleme mentale şi emoţionale nespecificate.

Citeşte şi Doliu în Connecticut: Nevinovatele victime ale psihopatului Adam Lanza sunt conduse pe ultimul drum