Teama unui nou lockdown a crescut vânzările de hârtie igienică din Germania

Pandemia de coronavirus din primavară a condus la creșterea vânzării de hârtie igienică în Germania. Aceasta a devenit un simbol al cumpărăturilor de depozitare din perioada crizei generate de pandemie

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 11:40
Teama unui nou lockdown a crescut vânzările de hârtie igienică din Germania

În a doua săptămână a lunii martie, vânzările de hârtie igienică au crescut 135% comparativ cu anul 2019, iar în ultima săptămână din martie vânzările au fost cu 24% mai mari decât în săptămâna precedentă, conform G4Media.ro.

Citește și: Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost anulat. Situaţii identice în mai multe oraşe din Europa

Oficiul Federal de Statistică a anunțat joi, 22 octombrie, faptul că vânzările de hârtie igienică au crescut între 12 și 17 octombrie cu aproape 90%, comparativ cu media lunilor dinaintea crizei, din august 2019 până în ianuarie 2020.

”Evaluările de acest gen au un caracter experimental”, specifică Oficiul Federal de Statistică.

Cu toate acestea, magazinele alimentare germane nu raportează încă un comportament de depozitare compulsiv a cetățenilor. În unele ramuri, există din nou o cerere ușor crescută, potrivit magazinelor cu promoții Lidl și Aldi Süd.

De exemplu în magazinele Lidl, cererea de produse s-a aplicat în principal produselor de igienă, cum ar fi hârtia igienică. Potrivit Aldi Nord și a supermarketurilor Edeka și Kaufland, în prezent nu există nicio schimbare la nivel național în comportamentul de cumpărare.

”Din punctul nostru de vedere, nu există niciun motiv pentru a aduce provizii suplimentare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Kaufland.

”Pe baza experienței din ultimele luni, monitorizăm foarte atent fluctuațiile cererii”, a menționat o purtătoare de cuvânt a Aldi Süd. Companiile sunt pregătite oricum pentru o cerere mai crescută, iar afacerile alimentare de mai mici dimensiuni se organizează, de asemenea, pentru a funcționa fără blocaje.