Țeapa de peste 800.000 de euro dată de o firmă din Republica Moldova! Sute de români au rămas cu buzunarele goale

Deși visau la mobila de vis, mai mulți români s-au trezit doar cu buzunarele golite de către o firmă din Republica Moldova. Compania a dat o țeapă de zile mari care i-a adus peste 800.000 de euro.

31 mart. 2023, 22:10
Țeapa de peste 800.000 de euro dată de o firmă din Republica Moldova! Sute de români au rămas cu buzunarele goale

Buzunarele mai multor români au fost golite, după ce o firmă din Republica Moldova a dat o țeapă de zile mari. Compania respectivă a făcut peste 130 de victime, iar sumele totale care au ajuns în buzunarele patronului de peste Prut se ridică la peste 800.000 de euro.

Citește și: Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în vizită în România. Va avea o discuție comună cu președintele Iohannis și cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu

Firma respectivă vinde piese de mobilier, iar peste 100 de români s-au păcălit achiziționând obiecte de la filialele acesteia din România. Conform informațiilor, patronul companiei este un om de afaceri din Republica Moldova, care se află deja în custodia oamenilor legii. Ancheta a arătat faptul că peste 130 de persoane au fost înșelate.

Ce metodă folosea compania din Republica Moldova

Metoda pe care compania o folosea este una destul de simplă. Dacă îți propuneai să achiziționezi o piesă de mobilier, erai nevoit să plătești un avans de 70%, iar firma îți promitea o reducere de 10% din suma totală. Astfel, aveai impresia că urmează să plătești doar 90% din prețul afișat. Clientul încheia contractul în showroom, însă în cele din urmă mobila nu mai era niciodată livrată.

Persoanele țepuite de firma Bismobil Kitchen, au pierdut, în medie, aproximativ 6000 de euro. Aceștia reprezentau avansul de 70% pentru mobila de bucătărie care nu a mai ajuns în casele lor niciodată.

Firma Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova, iar la noi în țară aceasta avea deschise 14 magazine, cu două showroom-uri în Capitală și câte unul în marile orașe din România, precum Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu sau Oradea. Aceștia aveau o promovare „agresivă” prin care promiteau clienților reduceri masive, bonificații și măsurători gratuite.

Pentru a se asigura că vor fi greu de găsit, patronii aveau nu mai puțin de 40 de firme prin care încheiau contractele cu clienții finali. Compania nu își respecta termenele de livrare și găsea constant scuze, iar în momentul în care clienții au început să realizeze țeapa pe care au luat-o și să facă plângeri, moldovenii au închis, rând pe rând, toate showroom-urile din țară.

Citește și: Diana Şoşoacă propune o nouă lege: unirea României cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina