Țeapă uriașă de Black Friday. De necrezut ce a primit un bărbat care a comandat online o cameră de suparaveghere

Românii au fost victimele multor țepe în perioada de Black Friday. Atrași de ofertele avantajoase pe la majoritatea produselor, românii s-au înghesuit să facă achiziții serioase.

14 nov. 2023, 09:00
Țeapă uriașă de Black Friday. De necrezut ce a primit un bărbat care a comandat online o cameră de suparaveghere

Nu toți au fost norocoși și au primit produsele mult dorite. Un bărbat din Suceava, spre exemplu, a luat o țeapă de zile mari. Și-a comandat o cameră de supraveghere pe internet, dar în loc de asta a primit ceva cu totul neașteptat.

Bărbatul a fost victima escrocilor de pe internet. A văzut o reclamă pe Tik Tok și a decis să-și cumpere o camera de supraveghere. A fost atras de prețul redus al produsului și a scos rapid din buzunar 315 lei, fără să verifice site-ul de pe care a comandat. Supriza a venit când coletul i-a ajuns acasă. Bărbatul a vrut să pună în funcțiune cât mai repede camera, dar când a desfăcut comanda a găsit cu totul altceva.

Citește și Black Friday la shaorma. Sute de oameni au blocat un bulevard din Cluj pentru a prinde un preparat gratuit

În cutie se aflau două becuri pe care a plătit 315 lei, fără să știe. „A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a declarat bărbatul, potrivit monitorulsv.ro.

Poliția Română s-a sesizat în acest caz și le-a transmis cetățenilor să achiziționeze produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online. De asemenea, autoritățile le-au recomandat cetățenilor să fie extrem de atenți la datele personale și să evite transmiterea acestora către surse nesigure.

„Evitați să transmiteți prin telefon sau alte dispozitive informații referitoare la datele dumneavoastră bancare (numărul contului bancar, codul de securitate al cardului, PIN-ul cardului, parole de acces, seria sau IP-ul token-ului etc.), precum și date de identitate. Vorbim de codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate”, au mai transmis autoritățile.

Citește și Black Friday 2023 a depăşit toate recordurile. eMAG a depăşit vânzările de anul trecut cu patru ore înaintea încheierii promoţiei