Tecău şi Rojer, în sferturi la Rotterdam. Monica Niculescu, în optimi la St. Petersburg

Principalii favoriți ai probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Rotterdam, tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat, marți, în sferturile de finală, după 6-3, 6-2 cu cuplul Guillermo Garcia-Lopez (Spania) / Viktor Troicki (Serbia).

09 feb. 2016, 18:44
Tecău şi Rojer, în sferturi la Rotterdam. Monica Niculescu, în optimi la St. Petersburg

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au obținut victoria în doar 53 de minute de joc și și-au asigurat 12.700 euro și 90 de puncte ATP prin calificarea în sferturile turneului dotat cu premii totale de 1.597.155 euro. În faza următoare, Tecău și Rojer vor juca împotriva perechii Gilles Muller (Luxemburg)/Nenad Zimonjic (Serbia), care a dispus cu 6-3, 6-4 de cuplul olandez Thiemo De Bakker/Robin Haase (în 57 de minute).

Tot marți, în primul tur, românul Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna, favoriții numărul patru, vor înfrunta polonezii Lukasz Kubot/Marcin Matkowski.

De asemena, marţi, Monica Niculescu, favorită nr. 9, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 687.900 dolari, în urma victoriei obținute marți cu 6-0, 6-3, în turul inaugural, în fața rusoaicei Natalia Vihlianțeva, beneficiara unui wild-card.

Pentru calificarea în optimi, Monica Niculescu și-a asigurat un cec de 10.560 dolari și 55 puncte WTA.

În turul următor, jucătoarea română va întâlni câștigătoarea din meciul care le opune pe Katerina Siniakova (Cehia) și Timea Babos (Ungaria).