Tel Drum renunţă la strămutarea dosarului de la Teleorman

Avocaţii Tel Drum au retras cererea de strămutare a dosarului de la Teleorman la Bucureşti, conform soluţiei publicate joi pe portalul Instanţelor de judecată. 

RomaniaTV.net
06 dec. 2018, 20:43
Tel Drum renunţă la strămutarea dosarului de la Teleorman

După cinci ani de la închiderea dosarului Tel Drum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în urmă cu două luni, să dea curs cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în dosarul ce îl vizează și pe Liviu Dragnea (în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman la vremea faptelor). Procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului Teldrum pe fondul apariţiei de probe noi. 

Procesul se judecă la Tribunalul Teleorman. La termenul din noiembrie, avocaţii firmei, prezenţi la Tribunalul Teleorman, au anunţat că solicită strămutarea dosarului, din cauza mediatizării excesive a lui în judeţ. Judecătorul de şedinţă, Violeta Maidanuc, a considerat că e preferabil să nu se ajungă în situaţia anulării hotărârii sale dacă se va accepta cererea de strămutare.

Maidanuc a admis cererea de strămutare şi a stabilit un alt termen de judecată, în cazul în care cererea de strămutare va fi judecată în defavoarea Teldrum şi procesul va continua la Teleorman.

Strămutare urma să fie analizată la Curtea de Apel Bucureşti în data de 5 decembrie, doar că SC Tel Drum şi-a retras cererea de strămutare. 

Solutia pe scurt: Sentinţa penală nr.251/F din 5.12.2018 – Ia act de retragerea cererii de strămutare formulată de petenta S.C. TEL DRUM S.A. În baza art. 275 alin.2 cod proc.pen. obligă petenta la plata sumei de 200 de lei cheltuieli judiciare fa?ă de stat. Fără nicio cale de atac. Pronunţată în ?edin?ă publică, astăzi, 05 decembrie 2018.
Document: Hotarâre 251/2018 05.12.2018