Telefonul lui Klaus Iohannis. Ce mobil foloseşte preşedintele României

Telefonul lui Klaus Iohannis a creat o adevărată controversă, după ce l-a lăsat la vedere, în timpul videoconferinței de la Recepţia de Anul Nou 2021 a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane. Preşedintele României are cel mai performant telefon american produs în China.

28 ian. 2021, 21:02
Telefonul lui Klaus Iohannis. Ce mobil foloseşte preşedintele României
Preşedintele României are cel mai performant telefon american produs în China

Telefonul lui Klaus Iohannis. Pe lângă foile pe care era discursul citit de pe prompter (n.r. în cazul în care era o defecțiune a prompterului, președintele putea citi discursul de pe foi), pe birou au mai fost lăsate, din neatenție, o telecomandă și telefonul președintelui.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, apel la Guvern şi profesori: Să facem din proiectul „România Educată” unul dintre pilonii centrali ai următorilor ani

Telefonul lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis deţine cel mai performant telefon, un iPhone 12 Pro Pacific Blue, care costă cel puțin 6.500 de lei. Preşedintele României are un salariu de 27.000 de lei lunar. Practic, a dat un sfert din salariul său ca să aibă ultimul model în materie de telefoane.

Aşa arată iPhone 12 Pro Pacific Blue

Şeful statului a afirmat că doar lucrând împreună, companiile cu autorităţile statului, pot fi atinse reforma şi bunăstarea economică.

Numai lucrând împreună, prin efortul comun al autorităţilor statului şi al mediului de afaceri, putem atinge destinaţia drumului pe care România porneşte la început de an, către reforma statului şi bunăstarea economică.

Pentru a atinge aceste deziderate este nevoie, totodată, de unitatea partenerilor de coaliţie şi de hotărârea lor în a lua deciziile corecte, chiar dacă sunt şi decizii dificile. Întârzierile care există încă în aplicarea unor soluţii sunt, totodată, semnale puternice pentru membrii coaliţiei de guvernare”, a conchis Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis şi-a publicat declaraţia de avere

Preşedintele Klaus Iohannis a încasat 1.275 de lei din drepturi de autor de la editura Curtea Veche, iar soţia sa a moştenit anul acesta un apartament de 67 de metri pătraţi în Sibiu, conform celei mai recente declaraţii de avere depuse de către preşedinte.

Pe lângă cele două apartamente şi trei case pe care preşedintele le avea deja, în declaraţia de avere înregistrată în 11 iunie, apare încă un apartament, cu suprafaţa de 67 de metri pătraţi, în Sibiu, moştenit de Carmen Iohannis în 2020.

Klaus Iohannis a încasat şi drepturi de autor în valoare de 1.275 de lei de la editura Curtea Veche, unde i-au apărut de-a lungul timpului trei volume – ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile română şi engleză. Lansarea cărţii despre UE a avut loc în 2019, iar promovarea a coincis cu campania electorală pentru europarlamentare.

Preşedintele are un depozit la BCR, deschis în 1999, în care se află în prezent suma de 208.000 lei, cu 18.000 de lei mai mult decât indica declaraţia de avere de la sfârşitul lui 2019.

În anul fiscal precedent, preşedintele a încasat din salarii suma de 179.7345 de lei, iar soţia sa a obţinut ca profesor la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu suma de 43.450 de lei, scrie News.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=lNXz_YGDIY8&feature=emb_logo