Telefonul mobil, metoda contraceptivă cu 99% eficienţă

Tehnologia evoluează rapid, mai ales când vine vorba de aplicaţii pentru telefoanele inteligente. Azi îţi prezentăm o aplicaţie care ar putea fi 99% eficientă ca formă de contracepţie.

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 13:43
Telefonul mobil, metoda contraceptivă cu 99% eficienţă

In multe feluri, in zilele noastre, planificarea familiala bazata pe urmarirea evolutiei fertilitatii unei persoane a devenit deja o metoda invechita.

Prin faptul ca sunt atente la fluctuatiile temperaturii corpului sau fluctuatiile mucoaselor din colul uterin, femeile pot urmari perioadele in care sunt la ovulatie si timpul actului sexual astfel incat sa creasca sau sa scada sansele de a ramane insarcinate.

Citeşte şi  Metode contraceptive noi şi vechi. Vezi cine folosea bălegarul de crocodil

In prezent, o multime de aplicatii care tin evidenta fertilitatii lucreaza cot la cot pentru a aduce planificarea familiala in epoca telefoanelor inteligente. Iar acum o noua aplicatie care vizeaza in mod special prevenirea sarcinii, numita Natural Cycles, a ajuns pe piata. Aplicatia pretinde ca identifica zilele non-fertile ale unei femei, atunci cand organismul ei este 99% in siguranta pentru a face sex neprotejat fara sa aiba loc conceptia unui copil.

Creata de doi fizicieni din Suedia, aplicatia foloseste – asa cum este descrisa pe site-ul companiei – „statistici si analize in loc de proceduri chimice sau chirurgicale pentru a preveni sarcinile nedorite”, ajutand femeile sa repereze cu precizie acele zile din ciclul menstrual cand au cele mai mari sanse de a ramane insarcinate.

Citeşte şi  Cele mai bune metode contraceptive pentru diverse situaţii

In practica, acest lucru inseamna ca utilizatorii aplicatiei trebuie sa plateasca aproximativ 70 de dolari pe an pentru o versiune high-tech a metodei temperaturii pentru a tine evidenta fertilitatii. Primul lucru dimineata, inainte de a se misca prea mult sau inainte de a se da jos din pat, o femeie care foloseste aplicatia Natural Cycles isi va lua temperatura bazala a corpului si o va inregistra pe telefonul ei.

De asemenea, utilizatoarea poate folosi benzi care prezic ovulatia sau kituri de acest gen, care masoara cresterile in ceea ce priveste hormonul luteinizant – un potential factor indicator care arata ca ovulatia este pe cale sa se produca in curand.

Gadgetul care te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală

Aplicatia functioneaza prin faptul ca avertizeaza utilizatoarea in legatura cu „fereastra” ei fertila – acel interval de zile inainte de ovulatie, cand ea este cea mai fertila. Temperatura corporala a femeilor in stare de repaus creste in general atunci cand ele se afla la ovulatie, iar aplicatia foloseste aceasta informatie pentru a-i spune utilizatoarei cand ea este la ovulatie, cand a ovulat si cand este cel mai probabil sa fie la ovulatie.

Citeste mai mult pe feminis.ro.