Temperaturi caniculare în toată ţara VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Nu există şanse de răcorire, ba mai mult, codul galben de caniculă rămâne valabil până marţi, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade şi izolat 37 de grade.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 19:29
Temperaturi caniculare în toată ţara VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică aduce o vreme călduroasă. Locuitorii din vestul, sudul şi estul ţării se vor lupta cu temperaturile de peste 35 de grade. Doar după-amiaza şi seara, la munte este posibil să cadă şi câţiva stropi de ploaie. Cele mai ridicate valori termice ale zilei vor fi cuprinse între 30 de grade pe litoral şi în zonele depresionare şi 37 de grade în vest, sud şi sud-est.

În Bucuresti, săptămâna se încheie în aceeaşi notă în care a început, cu vreme caniculară şi disconfortul termic accentuat. Maxima zilei va fi de 35…36 de grade. Soarele va fi arzător şi doar la orele amiezii va ploua slab.

Meteorologii ne anunţă că şi începutul săptămânii debutează tot sub semnul caniculei în vestul, sudul şi estul ţării, iar disconfortul termic se mentine accentuat. Doar locuitorii din nordul ţării şi de la munte sunt putin mai norocoşi. În aceste zone vor cădea câteva averse. Vor fi 29 de grade în Delta şi 38 de grade în sudul şi vestul extrem.

Ziua de luni aduce o vreme caniculară şi în Capitală. La amiază, mercurul din temometre va indica în jur de 36 de grade, cerul va fi aproape lipsit de nori, iar vântul va nu îşi va face simţită prezenta.

Vremea va fi caniculară marţi, când maximele termice se vor încadra între 27 si 37 de grade. După aceasta zi, vremea se mai racoreste. Valorile termice vor marca o scădere uşoară şi treptată. Manifestarile de instabilitate atmosferică se înmulţesc, acestea urmează să-şi facă apariţia în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte, precum si în sud, est si centru.