Temperaturi de IARNĂ în august. S-au înregistrat ZERO GRADE Celsius în Harghita – VEZI PROGNOZA METEO

A venit iarna, la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita. Vineri dimineaţă s-a înregistrat zero grade Celsius. Cu toate că sunt obişnuiţi cu temperaturile scăzute, oamenii care locuiesc la "polul frigului" nu se aşteptau ca vremea să se răcească atât de devreme.

RomaniaTV.net
29 aug. 2014, 08:19
Temperaturi de IARNĂ în august. S-au înregistrat ZERO GRADE Celsius în Harghita – VEZI PROGNOZA METEO

Oamenii din Miercurea Ciuc s-au trezit în această dimineaţă în plină iarnă, cu toate că din punct de vedere calendaristic vara nu s-a terminat. Termometrele arătau 0 grade Celsius.

„Frig, da, într-adevăr. Pentru perioada asta, cam frig. E incredibil de rece. Ne-am pus mănuşi, glugă pe cap. E foarte, foarte rece”, spun oamenii.

Frig a fost şi în alte localităţi din judeţ. La Joseni au fost 2 grade Celsius, iar la Topliţa 4.

Noaptea trecută a fost cea mai răcoroasă din această vară. Minima absolută a lunii august în Harghita s-a înregistrat însă în 1980, când au fost -1,9 grade Celsius.

Şi la ora 11.00, la Vârful Omu se înregistra 1 grad Celsius. Cea mai ridicată temperatură se înregistrează, la ora 11, la Giurgiu, 24 de grade Celsius. Şi bucureştenii se bucură de temperaturi plăcute, 22 de grade Celsius la Filaret şi 21 la staţia Băneasa.

PROGNOZA METEO: Avem parte de un weekend cu SOARE

Meteorologii anunţă pentru următoarele zile o vreme frumoasă şi călduroasă. Sâmbătă vremea va fi frumoasă, chiar mai caldă decât până acum. La amiază, termometrele vor indica 23 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 30 de grade în Lunca Dunării, exact valorile normale la final de august. Ziua predomină soarele, iar vântul rămâne domol, şi abia după căderea nopţii apar nori prin nord-vest, dar nu lasă niciun strop de ploaie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă va fi o zi frumoasă, senină şi însorită, în care termometrele mai câştiga 1…2 grade şi la amiază vor fi 28 –  29 de grade Celsius, la umbră. Nu vor apărea ploi şi nici o adiere de vânt.

VEZI PROGNOZA METEO DE WEEKEND

VREMEA ÎN SEPTEMBRIE. Veşti bune pentru cei care nu au plecat încă în concediu

Luna septembrie vine cu o scădere lentă a temperaturilor aerului, însă meteorologii spun că va fi o lună plăcută din punct de vedere climatologic, cu excepţia primelor zile.

VREMEA ÎN SEPTEMBRIE. Prima lună de toamnă aduce o scădere lentă a temperaturii aerului până la valori medii diurne de 22…23 de grade şi nocturne în jurul a 12 grade Celsius în Crişana. Totuşi, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în regiunile sudice şi estice, iar in rest vor fi normale.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată cu deosebire în jurul datei de 2 septembrie. Per total, cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sud-estice si local in cele estice si sudice. In restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinta de excedent in centrul tarii.

PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea în această toamnă VIDEO