Temperaturi de vară la sfârşit de octombrie. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme căldă pentru zilele următoare. Luni, marţi şi miercuri soarele este generos şi vremea rămâne mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie.

RomaniaTV.net
27 oct. 2013, 14:06
Temperaturi de vară la sfârşit de octombrie. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Săptămâna începe cu vremea mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Soarele este generos si numai prin nordul tarii, trecator cerul se înnorează, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul este puţin mai nervos în zona montană, iar amiaza vine cu temperaturi de la 16 grade în zonele depresionare până la 25 de grade în sud.

Bucureştenii vor fi răsfăţaţi şi în prima zi a săptămânii care urmează de o vreme caldă şi însorită. Vântul adie uşor, iar termometrele strâng peste zi aproximativ 22 de grade.

Şi marţi vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Ziua începe cu puţină ceaţă prin sudul extrem, dar apoi soarele pune stăpânire pe cer şi ridică mercurul în termometre până la valori cuprinse între 18 grade în Deltă şi în depresiuni şi 24 de grade în regiunile vestice, sudice şi estice. Vântul nu are excese aşa că ne putem bucura din plin de temperaturile generoase.

Vremea rămâne mult mai caldă şi în Capitală, marti. Va fi o zi însorită, cu vânt liniştit, după ce dimineaţa ceaţa îşi face apariţia şi în zona Bucureştiului. Astfel, se vor înregistra în jur de 22 de grade la amiază, cu aproximativ 8 grade mai mult decât ar fi normal pentru data din calendar.

Miercuri, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii octombrie, iar în regiunile intracarptice, la deal şi la munte va predomina un aspect frumos, cerul fiind aproape lipsit de nori. În schimb, în zonele joase de relief din sudul şi din estul teritoriului, în special dimineaţa, local va fi ceaţă sau nori josi si izolat burniţă. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile maxime vor pleca de la 14…15 grade pe litoral şi vor ajunge la 25 de grade în vest.

În Bucureşti, miercuri după-amiază cerul va fi parţial acoperit de nori, dar în restul intervalului va fi ceaţă sau nori joşi şi condiţii de burniţă. Vântul aproape că nu se simte, iar maxima termica va fi de 17…19 grade.

Începând de joi temperaturile vor scădea în toată ţara, dar vorbim despre un regimul termic apropiat ceea ce ar fi normal în această perioadă a anului în sud şi în est, unde va predomina o vreme închisă, cu ceaţă şi nori joşi, în timp ce în regiunile intracarptice vor fi valori în general mai ridicate decât cele obişnuite la începutul lui noiembrie. Nici vorba de ploi semnificative în continuare în ţara noastră, doar pe arii restrânse vor fi câteva ploi slabe sau burniţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.