Temperaturi la limita GERULUI în anumite zone din ţară

Mercurul a coborât în termometre la minus 8 grade în Harghita, iar în nordul Moldovei se înregistrează minus 7 grade. În plus este în vigoare o atenţionare meteorologică de vreme severă pentru mai multe judeţe din sudul ţării.

26 oct. 2014, 06:43
Temperaturi la limita GERULUI în anumite zone din ţară

Temperaturile scăzute din ultimele ore a făcut ca în Bucureşti să cadă primii fulgi de zăpadă din acestă iarnă. Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizaţi pentru intervenţii. De asemenea, în numai 24 de ore s-au înregistrat zeci de solicitări din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau peste maşini.

CITEŞTE ŞI Circulaţie în condiţii de IARNĂ în mai multe judeţe. Vezi aici STAREA DRUMURILOR. UPDATE

În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse 60…70 km/h.

DUMINICĂ vremea se va menţine rece, chiar deosebit de rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în Maramureş şi Crişana. Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul ţării unde, îndeosebi la începutul zilei, local, vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. În zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceata cu chiciură.

VEZI ŞI  Situaţie de URGENŢĂ în Bulgaria din cauza vremii SEVERE. Strat de zăpadă de până la 30 de cm

Vremea ramane deosebit de rece pentru această perioadă si in Capitala, unde maxima termică va fi în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi dimineata vor mai fi precipitaţii slabe mixte, iar vantul mai are unele intensificări.