Temperaturi record la final de an. Prognoza meteo actualizată de Revelion 2024. Anunțul ANM

Pe fondul menținerii, pe o perioadă de trei zile, a unor temperaturi care au caracterizat o vreme deosebit de caldă, de până la 21 de grade, este posibil să încheiem un decembrie 2023 în top trei cele mai călduroase luni decembrie din istorie, spune Elena Mateescu, șefa ANM. Iată cum va fi vremea de Revelion 2024.

28 dec. 2023, 11:12
Temperaturi record la final de an. Prognoza meteo actualizată de Revelion 2024. Anunțul ANM

Temperaturi record la final de an în România. După câteva zile cu vreme mai rece, la final de an temperaturi meteorologii se așteaptă ca temperaturile să crească din nou înainte de Revelion 2024.

”Până la sfârșitul anului, vremea va rămâne în același ecar de temperturi mari, pentru această perioadă din calendar, cu temperaturi între 5 și 14 grade. Chiar și prima zi din 2024 este posibil să aducă valori ce vor caracteriza o vreme caldă, cu maxime de până la 10, 11, 12 grade”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.

Citește și: Căldură anormală la final de 2023. Cum va fi vremea în 28 decembrie. Prognoza meteo actualizată pentru Revelion

 

Cum va fi vremea de Revelion 2024

”În noaptea dintre ani, minimele vor fi pozitive în majoritatea țării. Este posibil să consemnăm noi recorduri. Până atunci vom evalua, cred că este bine deja să anticipăm. Din datele de începutul anului și până acum, e o probabilitate foarte mare ca 2023 să fie cel mai cald an din istoria măsurătorilor din țara noastră. Este posibil să rămânem în acest record, având în vedere vremea mai caldă până la finalul anului”, a mai spus meteorologul Elena Mateescu.

Citește și: Meteorologii Accuweather au modificat, din nou, prognoza pentru România. Cum va fi vremea în ianuarie 2024, de fapt