Tenis: Tecău şi Lindstedt au învins la dublu, în Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Perechea româno-suedeză Horia Tecău/Robert Lindstedt a câştigat sâmbătă proba de dublu a turneul internaţional de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, care are loc la Bucureşti, cu premii totale de 398.250 euro.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 14:40
Tenis: Tecău şi Lindstedt au învins la dublu, în Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Principalii favoriţi au învins cu 7-6 (2), 6-3 perechea Jeremy Chardy (Franţa)/Lukasz Kubot (Polonia), scrie Agerpres.

Horia Tecău este al treilea român care îşi înscrie numele pe lista câştigătorilor. La dublu în turneul de la Bucureşti, românii s-au impus o dată, în 1998, prin Andrei Pavel şi Gabriel Trifu, în finala cu altă pereche din ţara noastră, George Cosac/Dinu Pescariu: 7-6, 7-6. Victor Hănescu şi Andrei Pavel au pierdut finala din 2005, iar George Cosac şi Ciprian Porumb pe cea din 1993.

Învingătorii au primit 21.800 euro şi 250 puncte ATP, în timp ce învinşii 11.480 euro şi 150 puncte.

Tecău a fost puternic susţinut de spectatorii numeroşi, printre care s-au aflat şi foştii jucători Ilie Năstase şi Andrei Pavel. De remarcat că înainte de primul meci de dublu de la Bucureşti, Horia Tecău şi Robert Lindstedt au vrut să abandoneze, din cauza unei accidentări a suedezului.

Antrenorul australian Ashley Fisher, noul tehnician cu care colaborează Horia şi Robert, a dat încredere celor doi sportivi care au oferit o victorie splendidă amatorilor de tenis din România.

Pentru Tecău acesta a fost al 10-lea turneu câştigat la dublu în carieră, dintre care şapte alături de Lindstedt (2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător anul acesta şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands)

Horia Tecău a mai jucat 9 finale de dublu: în 2012 la Rotterdam, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbnhel (pereche cu Andrei Pavel). AGERPRES