Tenismenul Andy Roddick se retrage după US Open

Tenismenul american Andy Roddick a anunţat, la New York, joi, când a împlinit 30 de ani, că se va retrage din activitatea competiţională după turneul US Open.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 09:37
Tenismenul Andy Roddick se retrage după US Open

„Am decis că acest turneu va fi ultimul pentru mine. Nu ştiu dacă voi mai fi la fel de sănătos şi aşa determinat să continui să joc anul viitor. Nu vreau doar să fiu în circuit, nu vreau să dau dovadă de lipsă de respect faţă de acest sport. M-am gândit de mult timp, nu doar de câteva zile. Dar am ştiu că a venit momentul când am evoluat în primul tur (n.r. – împotriva tânărului său compatriot Rhynes Williams)”, a declarat Roddick, fost numărul 1 mondial şi fost câştigător la US Open în 2003, singurul său trofeu de Grand Slam din carieră.

Roddick, acum pe locul 22 ATP, îl va întâlni, vineri, în turul doi al US Open, pe australianul Bernard Tomic, 19 ani, 43 ATP, reprezentant al noului val în tenis.

„Sunt sigur că voi fi nervos şi nu ştiu cum voi juca”, a precizat sportivul născut în Nebraska, care a încheiat în Top 10 ATP timp de opt ani consecutiv.

Beneficiind de un serviciu puternic, care poate depăşi 230 de kilometri pe oră, Roddick s-a remarcat peste un deceniu ca un jucător ofensiv, fiind un specialist al suprafeţelor dure, pe care a câştigat două treimi dintre titlurile sale.

Între 2001 şi 2012, americanul a triumfat în 32 de turnee în circuitul ATP, a disputat trei finale la Wimbledon, toate pierdute în faţa lui Roger Federer, şi două la US Open, una câştigată şi cealaltă pierdută tot în faţa jucătorului elveţian. El a fost component de bază al echipei SUA de Cupa Davis, competiţie pe care a câştigat-o în 2007. Roddick este al 19-lea jucător din era Open cu peste 600 de victorii obţinute în carieră şi al doilea în activitatea după Federer.

Andy Roddick, care a câştigat premii în valoare de peste 20,5 milioane de dolari din tenis, este al doilea jucător care se retrage la această ediţie a openului american, după belgianca Kim Clijsters.

Roddick este căsătorit cu fotomodelul american Brooklyn Decker şi deţine o fundaţie care sprijină copiii cu diverse probleme.