Tensiuni între PNL și USR, la Timișoara. Alin Nica: Suspiciniunile noastre sunt că ei preferă PSD sau PRO România

Tensiuni între partidele PNL și USR PLUS, la Timișoara. Negocierele dintre cele două formațiuni sunt pentru a doua oară în impas, după ce primarul a convocat luni, Consiliul Local, iar pe ordinea de zi se afla alegerea viceprimarilor.

13 nov. 2020, 21:39
Tensiuni între PNL și USR, la Timișoara. Alin Nica: Suspiciniunile noastre sunt că ei preferă PSD sau PRO România

Tensiuni între PNL și USR. Președintele PNL Timiș susține că cele două partide nu au negociat aceste funcții, în timp ce Dominic Fritz a anunțat faptul că va concoa ședința de alegere a viceprimarilor în momentul validării ultimilor doi consilieri locali care vin în locul celor care s-au retras.

Citește și: Gabriela Firea: Comisia Europeană confirmă că încăpățânarea Guvernului Orban de a închide școlile riscă să compromită total educația elevilor

”Am rămas surprins de faptul că primarul a convocat deja şedinţa pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi, când noi nu am terminat negocierile. Nu ştiu cum să iau această atitudine, în pline negocieri. Interpretez că fac asta de pe poziţii de forţă. Unde au câştigat în judeţ, ei nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce mi se pare ciudat. Suspiciunile nostre sunt că ei preferă PSD sau PRO România. Cum ar fi la Lenauheim, unde sprijină un candidat PRO România, sau la Giroc unde s-au înţeles să voteze viceprimar de la USR” ,  a declarat politicianul

”Le-am dat şansa să pună viceprimari la Biled şi Lenauheim, dar au spus că nu vor, susţin un alt candidat de la PRO România. Au respins şi oferta de a avea  doi viceprimari la Timişoara. Nu ştiu care sunt argumentele lor, însă se pare că ei sunt foarte rigizi în această chestiune. Ca şi data trecută când au rupt protocolul, poate e vorba de lipsă de experienţă sau lipsă de răbdare. Văd că nu e o chestiune singulară unde se blochează negocierile, se întâmplă şi la Alba şi la Vaslui”, a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, vineri, într-o conferinţă de presă.

Tensiuni între PNL și USR. Liderul PNL Timiș susține că propunerea de a alege viceprimarii luni este de neînţeles.

”Eu am răbdare. Dar nu o să cedăm la principii… Le-am spus că le dăm responsabilitate maximă la Timişoara, le votam şi proiectele. Nu ştiu, aştept. Mi s-ar fi părut normal ca, dacă ei ar fi avut doi viceprimari, să avem noi, PNL, doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean”, a declarat Alin Nica.

Citește și: Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă: România se află în prăpastie din punct de vedere economic

Tensiuni între PNL și USR. Replica primarului Dominic Fritz

Edilul Timișoarei a postat un mesaj pe pagina de Facebook unde a declarat că este surprins de surprinderea lui Alin Nica, în condițiile în care el a anunțat că în momentul validării ultimilor doi consilieri locali, va propune alegerea viceprimarilor.

Tensiuni între PNL și USR. ”Alin Nica a început să mă atace prin presă şi pe Facebook, deşi conveniserăm că ne abţinem de la declaraţii publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect şi predicat că voi convoca o şedinţă în momentul în care mandatele celor doi supleanţi sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărţile pe faţă, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul şi cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar şi în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timişorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni”, a scris Fritz.

Dominic Fritz a convocat luni plenul Consiliului Local Timişoara, iar pe ordinea de zi se află alegerea viceprimarilor. Şedinţa este anunţată chiar dacă USR PLUS nu a ajuns la o înţelegere cu PNL pentru formarea majorităţii pentru guvernarea locală.