TENSIUNI la summitul G20: Vladimir Putin a plecat mai devreme de la reuniune

Summitul G20. Preşedintele rus Vladimir Putin a plecat duminică de la Brisbane, Australia, după un summit tensionat din cauza crizei ucrainene, în timpul căruia Rusia a fost foarte criticată.

16 nov. 2014, 05:14
TENSIUNI la summitul G20: Vladimir Putin a plecat mai devreme de la reuniune

Summitul G20. Aeronava preşedintelui rus, un Iliuşin, a decolat în jurul orei 14:15 (04:15 GMT), chiar înainte de publicarea comunicatului final al G20, potrivit imaginilor difuzate de către organizatorii summitului de la Brisbane.

Summitul G20. Sosit pe pistă surâzând, Vladimir Putin a strâns mâna celor doi motociclişti din escorta sa şi s-a fotografiat alături de membrii personalului de securitate, înainte de a urca în avion.

Summitul G20 a fost dominat de puternice tensiuni între ţările occidentale şi Rusia, criticată vehement de Australia, Marea Britanie şi Canada pentru rolul său în criza ucraineană.

Summitul G20. Cu accente de „război rece„, liderii ţărilor anglo-saxone au acuzat Moscova că este „o ameninţare pentru lume”, că doreşte să reinstaureze „gloria pierdută a ţarismului sau Uniunii Sovietice”, fiind un agresor pentru ţări mai mici decât Rusia.

La rândul său, Putin a salutat o atmosferă şi discuţii „constructive ” în cursul acestui summit, chiar dacă „anumite puncte de vedere” ale Rusiei „nu coincid cu cele ale altor ţări din G20”.

CITEŞTE ŞI: Ucraina îşi RETRAGE toate SERVICIILE PUBLICE din regiunile aflate sub control separatist