TENSIUNI MAJORE în Coreea de Nord. Întâlnire de ultim moment a partidului comunist

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 10:18 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Tensiuni politice în Coreea de Nord după ultima decizie luată de Kim Jong-un. Comitetul central al Partidului Muncitorilor din Coreea va organiza o şedinţă plenară miercuri, la o zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a coordonat o întâlnire a principalului comitet al partidului pentru a face progrese pe fondul „situaţiei tensionate", a informat presa de stat.

Şedinţa plenară, care are loc în mod regulat, se va desfăşura după ce al doilea summit dintre Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump a eşuat în februarie. Întâlnirea lor a fost scurtată după ce cei doi lideri nu au putut ajunge la un acord cu privire la arsenalul nuclear al Coreei de Nord sau în ceea ce priveşte sancţiunile.

Oficialii partidului comunist se vor aduna pentru „a discuta şi decide privind noua orientare şi modalităţile de a se coordona cu actuala situaţie revoluţionară", a informat agenţia de stat KCNA miercuri, potrivit Agerpres.

Într-o întâlnire a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de marţi, Kim a afirmat că oficialii partidului trebuie să lucreze în mod responsabil pentru a implementa strategia sa în ciuda presiunilor internaţionale.

„Liderul Suprem a subliniat nevoia ca oficialii importanţi să fie responsabili şi creativi şi să arate spiritul revoluţionar de autonomie şi curaj şi o atitudine potrivită pentru maeştrii revoluţiei şi construcţiei în faţa unei situaţii tensionate şi astfel să urmeze noua direcţie strategică a Partidului", a informat KCNA.

În timpul unei şedinţe plenare de anul trecut, Kim a anunţat oficial „noua direcţie strategică" care se va concentra pe progresul economic şi îmbunătăţirea vieţilor nord-coreenilor.

Deşi Kim s-a folosit de discursul său de Anul Nou pentru a avertiza că ar putea alege „o nouă cale" dacă Washingtonul îşi va menţine sancţiunile, oficialii sud-coreeni au informat că nu se aşteaptă ca întâlnirile din această săptămână ducă la o schimbare de atitudine a lui Kim.

„Considerăm că noua direcţie strategică de anul trecut, concentrarea totală pe situaţia economică, va rămâne", a afirmat Baik Tae-hyun, purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării din Coreea de Sud.

În ciuda faptului că nu a reuşit să obţină ridicarea sancţiunilor americane, Kim a continuat să îşi prezinte realizările economice în ultimele săptămâni.

În ultima săptămână, presa de stat a publicat imagini şi articole despre vizitele lui Kim la cel puţin patru proiecte economice în cinci zile, printre care şi staţiuni turistice, un hub economic în apropierea de graniţa cu China şi un magazin de îmbrăcăminte renovat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coreea de Nord întâlnire kim jong un Partidul Comunist
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H