Tentativă de asasinat la adresa lui George W. Bush, din cauza războiului din Irak. FBI a descoperit planul din întâmplare

Un complot terorist de asasinare a fostului președinte George W. Bush, ca răzbunare pentru războiul din Irak, a fost descoperit la începutul acestui an, a transmis Biroul Federal de Investigații.

24 mai 2022, 21:52
Tentativă de asasinat la adresa lui George W. Bush, din cauza războiului din Irak. FBI a descoperit planul din întâmplare

Shihab Ahmed Shihab, un solicitant de azil irakian, a descris planul asasinatului unui informator plătit al FBI, care l-a condus și pe suspect în suburbiile din Dallas, pentru a supraveghea casa și birourile lui George W. Bush. Asta s-a întâmplat în luna februarie a acestui an, potrivit unui mandat de percheziție din 23 martie, desigilat luna trecută în instanța federală din Columbus, Ohio.

Cetăţeanul irakian intrase în SUA în septembrie 2020. FBI susține că Shihab Ahmed Shihab a vrut să ofere sprijin material grupării teroriste Statul Islamic, spunând unei surse confidențiale FBI că vrea să introducă ilegal oameni în țară „pentru a-l ucide pe fostul președinte George W. Bush”, deoarece îl consideră responsabil pentru uciderea a numeroși irakieni, după declanşarea războiului, în 2003.

În noiembrie 2021, suspectul a dezvăluit persoanei din interiorul FBI complotul de asasinare a lui Bush și a întrebat-o pe sursa confidențială dacă știe cum să „obțină insigne frauduloase ale poliției și/sau FBI” pentru a ajuta la comiterea uciderii și dacă ar fi posibil să-i scoată ilegal pe complotatori din țară în același mod în care au intrat, după finalizarea misiunii.

Citeşte şi Secretarul de stat american spune că încă din 2008 Putin nu recunoaşte Ucraina ca ţară. Anthony Blinken a dezvăluit conţinutul unei convorbiri cu George W. Bush

FBI spune că Shihab a intrat legal în SUA și apoi a cerut azil politic, în timp ce încerca să se căsătorească cu o femeie din SUA, pentru a-și asigura statutul de imigrant. Documentele arată că ancheta a început inițial ca un caz de imigrare sau fraudă a vizelor și s-a transformat în ceva „presupus mai sinistru”, tentativa de asasinare a unui foşt preşedinte al SUA, potrivit Forbes.

George W. Bush a fost președinte al SUA între 2000 și 2008.

Citeşte şi Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA, a murit