Teo Trandafir pune cărţile pe masă: de ce a promovat, de fapt, manelele în emisiunile pe care le-a prezentat: „Maneaua era acolo latentă, n-am inventat-o eu”

Nu peste mult timp, Teo Trandafir împlineşte 30 de ani de televiziune. Prima apariţie TV a vedetei a fost în anul 1994, la Tele7abc. În aproape trei decenii, Teo a dovedit că poate fi omul potrivit la locul potrivit, ridicând audienţele posturilor pe la care a trecut.

25 aug. 2022, 17:11

Ani de zile a prezentat matinalul “Dimineata devreme” la Antena 1 împreună cu MIrcea Badea. A urmat mutarea la Pro TV, în anul 2000, unde a prezentat emisiunea “Teo”. La televiziunea din Pache Protopopescu a stat nu mai puţin de şapte ani, emisiunea ei fiind lider de audienţă. Modera singura emisiune de pe un post TV generalist care promova intens manelele. În 2007, Teo a încheiat contractul cu Pro TV şi a devenit directorul noii televiziuni Romantica. Nu a reuşit, însă, să ridice audienţele postului, aşa că a decis să facă ce ştie mai bine.

După o perioadă de stat pe tuşă, Teo a bătut palma cu Prima TV. La scurt timp, vedeta a semnat cu Kanal D, unde a reuşit să găsească reţeta succesului pentru actuala piaţă media din România. În prezent, emisiunea “Teo Show” plasează des Kanal D pe primul loc în audienţe în intervalul orar în care este difuzată.

La Kanal D, Teo Trandafir a avut o pauză de emisie, vara aceasta. Din 27 august, jurnalista revine cu un nou proiect, un show matinal, de weekend.

Teo Trandafir recunoaşte de ce a promovat, de fapt, manelele în emisiunile pe care le-a prezentat

Într-un interviu recent, Teo Trandafir a explicat ce „compromisuri” a făcut pentru a aduce o audiență cât mai mare emisiunilor sale.

Eu am adus întotdeauna oameni care cântă manele pentru ei, pentru oameni, nu neapărat pentru piese! Că s-a întâmplat să și cânte, ghinion! Toată lumea mă înjură că am adus maneaua în România. Stai un pic, maneaua era acolo latentă, nu ieșea pentru că am inventat-o eu. Ea aștepta, a găsit doar o găurică prin care să iasă. Nu mă simt foarte vinovată pentru asta, mai ales că oamenii gustau big time, audiențele erau uriașe pe manea, de unde rezultă că nu e o greșeală. Tot ce face audiență uriașă pe un post de vedere comercial decent, care se respectă, este permis!

Asta se cere și îți dai seama imediat după audiențele de a doua zi de dimineață, de la 8:30. Există, bineînțeles, niște limite, pentru că de aia există CNA. Tu nu îți poți permite orice la televizor. Mergi până într-o limită, după care te gândești și la propria conștiință, te gândești și la cei care te privesc și la inteligențele lor și la părerea pe care și-o vor forma în legătură cu tine. Și în funcție de toți factorii ăștia, iei o decizie!”, a declarat îndrăgita Teo Trandafir pentru cancan.ro

Citeste si Teo Trandafir revine în forţă. Ce emisiune ar urma să prezinte din toamnă şi la ce post TV

Teo Trandafir: „Eu așa ceva în România nu am mai văzut!”

Despre noua emisiune care va debuta pe 27 august la Kanal D, Teo dă asigurări că este ceva ce „nu am mai văzut până în momentul ăsta„.

Suntem emoționați și noi, la rândul nostru. Suntem și entuziaști, în același timp, pentru că avem senzația că ne-am gândit la neprevăzut. Eu așa ceva în România nu am mai văzut până în momentul ăsta. E un amestec de informație cu joacă, știință, oameni interesanți, oameni mai puțin cunoscuți, care au făcut chestii wow. Nu te așteptai niciodată în România la asta!

Chiar prima ediție e o întâmplare pe care n-aș fi crezut-o posibilă în România! Sigur, dacă aș fi văzut-o într-un film american, că ăștia fac tot felul de pompoșenii din astea, aș fi zis că e cusută cu ață albă. Dar eu știind că e adevărată și văzând că e adevărată, în România, îmi dau seama că poporul ăsta începe să eclozeze! 

Sunt lucruri pe care nici noi nu le știam și am rămas complet șocați când le-am aflat și pe care ne face mare plăcere să le prezentăm celor care ne privesc, cu atât mai mult cu cât și ei vor zice: I don’t think so!. Și totuși e adevărat! Lucruri pe care le-am aflat acum, cautându-le, pentru că lucru căutat după lucru căutat vine!”, a mai completat realizatoarea emisiunii „Teo Show”.

Citeste si Teo Trandafir vorbește despre căsnicie: ”Norocul în dragoste și-l mai face și omul”