Teodor Atanasiu, lider PNL: Nu se justifică deschiderea dosarului împotriva lui Băsescu

Liderul liberal Teodor Atanasiu a declarat miercuri, la B1 TV, că "nu se justifică deschiderea unui dosar penal la adresa lui Traian Băsescu" privitor la declaraţiile acestuia despre Gabriela Firea, transmite HotNews.

RomaniaTV.net
18 mart. 2015, 19:19
Teodor Atanasiu, lider PNL: Nu se justifică deschiderea dosarului împotriva lui Băsescu

Atanasiu a condamnat limbajul lui Basescu, despre care a spus ca este nedemn pentru presedintele unei tari europene, dar a spus ca limbajul este una, iar acuzatia penala e altceva.

Relatiile dintre Traian Basescu si Teodor Atanasiu au fost extrem de incordate dupa ce fostul presedinte l-a suspendat in 2006 pe Atanasiu din functia de ministru al Apararii, la scurt timp dupa ce pe numele ministrului incepuse urmarirea penala in urma in urma unor plangeri penale depuse de fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu „pentru abuz in serviciu contra persoanei” si de deputatul Eugen Bejinariu.

Ulterior, Parchetul Militar a emis o rezolutie de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Teodor Atanasiu, dar Basescu a refuzat sa-l repuna in functie. Dupa o lunga confruntare publica, Atanasiu a demisionat.

Traian Băsescu este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat.