Teodor Baconschi îl acuză pe Blaga de „mentalitate stalinist-fesenistă”

Teodor Baconschi scrie pe Facebook că, ales cu 50% din voturi, Vasile Blaga anunţă că îi va elimina pe criticii stării actuale din PDL, fostul ministru de Externe comentând că ciudat este că "această mentalitate cazonă, stalinist-fesenistă, nu a funcţionat nici la MAI pe vremea lui Blaga".

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 09:06
Teodor Baconschi îl acuză pe Blaga de „mentalitate stalinist-fesenistă”

„Ales cu 50% din voturi, Blaga a declarat azi că îi va elimina pe criticii stării actuale din PDL, dar nu azi, ca să nu se facă legătura cu excluderile de la PNL, ci săptămâna viitoare! Fără să mai fie nevoie de vreo discuţie în BPN, travestit în pluton de execuţie. Ciudat e că această mentalitate cazonă, stalinist-fesenistă, nu a funcţionat nici la MAI pe vremea lui Blaga: cine poate uita sublimul moment de indisciplină al poliţiştilor care-şi trânteau caschetele de pământ, în faţa palatului Cotroceni?”, scrie Baconschi pe Facebook.

Teodor Baconschi este vizat, alături de Cristian Preda şi Theodor Paleologu, de zvonurile privind posibile excluderi din PDL.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a lansat numeroase critici la adresa şefilor partidului, iar marţi a scris, pe blogul său, că nu este în conflict cu partidul, ci cu o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie, el apreciind că, dacă BPN vrea să lucreze în folosul partidului, nu pe el ar trebui să îl excludă.

La rândul său, deputatul PDL Theodor Paleologu comentează pe Facebook faptul că se vehiculează posibila sa excludere din PDL spunând că acest lucru se datorează faptului că „a îndrăznit” să spună că insultele şi ameninţările nu pot duce la consolidarea partidului.